Hali Ihracatinin Yildizlari Ödüllendirildi

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi (GAHIB) tarafindan düzenlenen Hali Ihracatinin Yildizlari ödül töreni ile GAIB üyesi en fazla hali ihracati yapan 27 firmaya ödül verildi.

Hali Ihracatinin Yildizlari Ödüllendirildi
Hali Ihracatinin Yildizlari Ödül Törenine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Kilis Valisi Tahir Sahin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardimcisi Abdullah Tancan, Gaziantep Milletvekilleri Hasan Öztürkmen, Melih Meriç ve Ertugrul Kaya, AK Parti Il Baskani Murat Çetin, belediye baskanlari, oda ve borsalarin baskan ve yöneticileri, sanayiciler ve seçkin bir davetli toplulugu katildi.

TIM tarafindan 2022 verilerine göre GAIB üyesi en fazla hali ihracati yapan firmalari ödüllendirmek amaciyla düzenlenen törenin açilis konusmasini yapan Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi Baskani Zeynal Abidin Kaplan, “Bu gün bir yandan hali sektörünün gelecegini yazmaya aday olan genç tasarimcilarimizi, diger yandan ise bin bir emekle ürettigimiz halilarimizin dünyanin dört bir yanina pazarlayan, halilarimizi dünya pazarlarinda hak ettigi degerlerle satarak ülkemize önemli katkilar saglayan Hali Ihracatinin Yildizlari Ödül törenini bir arada gerçeklestiriyoruz. Ödül alan tüm firmalarimizi ve tasarimcilarimizi kutluyorum, emeklerinden dolayi tesekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep’in üretim, istihdam ve ihracatiyla ülke ekonomisine yön veren sehirlerden birisi oldugunu belirten Baskan Kaplan, “Onun için bu sehrin sanayicinin, ihracatçinin bu sehir için emek veren herkesin kiymetini bilelim. Eger bir seyin kiymetini bilmezsek onu kaybederiz. Eger bir seyin degerini bilmezsek onun farkli ellere, farkli yerlere gitmesine neden oluruz. Bizler sahip oldugumuz bütün degerlerin ülkemizin, vatan topragimizin degerini bilmek ve sahip çikmak zorundayiz. Gaziantepli sanayici, ihracatçi her türlü zorluga ragmen yilmadan üretimi, istihdami ve ihracati artirmak için çalisirken, Gaziantep’in yönetici ve bürokratlarini yanimizda hissetmek istiyoruz. Son dönemlerde yatirimlarini farkli bölgelere, farkli kentlere ve farkli ülkelere kaydirma yönündeki girisimleri de yakindan izliyoruz. Sizlerden Gaziantep’in dinamiklerine sahip çikmanizi istiyoruz. Bu dinamikler Gaziantep’in Türkiye’nin göz bebegi olmasini saglayan dinamiklerdir. Sanayicilerimizin, is adamlarimizin, ihracatçilarimizin ve bu ülke için var güçleriyle çalisan bütün sektör temsilcilerinin kiymetini bilelim” seklinde konustu.

Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi’nin Tasarim Günleri etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen ödül töreninde konusan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan Yardimcisi Abdullah Tancan, hali sektörünün ülke ekonomisi açisindan önemine dikkat çekti. Bakan Yardimcisi Tancan, “3,2 milyar dolarlik hali ihracati ile Çin’den sonra ikinci sirada geliyoruz. Ben inaniyorum ki, biz bu azim ve gayretle çalismaya devam edersek Çin’i de geçeriz” dedi.

Bakan Yardimcisi Tancan, kalifiye elaman ihtiyacinin büyük sorun olduguna dikkat çekerken, GAHIB’in lise, üniversite ve sanayi isbirlikleri ile bu alanda önemli basarilara imza attigini ifade etti.

Tancan, “GAHIB’i ihracatin artirilmasinin yaninda egitime verdigi desteklerden dolayi da kutluyorum” seklinde konustu.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, konusmasinda Gaziantep’in her alanda çok özel bir il oldugunu vurguladi. Vali Çeber, “Gaziantep’teki sanayi bölgelerinde toplam 1700 civarinda tesiste üretim yapiliyor. Bu tesislerde 400 bine yakin kisi istihdam ediliyor. Gaziantep her sartta yatirim yapiyor, üretiyor, ihracat yapiyor. Yani Gaziantep dert çözmeye gayret eden bir sehir. Bu nedenle biz Gaziantep’i konusurken sadece sehrimizi degil bölgeyi de konusuyoruz. Çünkü bölgenin cazibe merkeziyiz. Günümüzde Gaziantep, Halep, Sam ve Bagdat gibi sehirlerin geçmiste oynadigi rolü oynuyor. Bu kent çalistikça ve ürettikçe bölgemiz de hatta komsu ülkeler de huzurlu olmaya devam edecektir” dedi.

Kilis Valisi Tahir Sahin ise Polateli Organize Sanayi Bölgesi’ndeki altyapi çalismalarinin devam ettigini belirterek, Gaziantepli yatirimcilari Polateli OSB’ye yatirim yapmaya davet etti.

Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen törende yaptigi konusmada, Gaziantep’in sadece savas alninda degil iktisadi kalkinma alanindaki kahramanliginin da tüm Türkiye’ye örnek oldugunu söyledi.

Milletvekili Melih Meriç ise, büyük zorluklara ragmen yatirim, üretim, istihdam ve ihracat yapan is dünyasinin her türlü övgüyü hak ettigini dile getirdi. Milletvekili Ertugrul Kaya ise halinin stratejik bir ürün oldugunu belirterek, Gaziantep ve ülke ekonomisinin gelecegi açisindan hali sektörünün sorunlarina çözüm bulunmasini istedi.

Türkiye Ihracatçilar Meclisi Hali Sektör Kurulu Baskani ve TIM Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Kaplan da, hali sektörünün Gaziantep ekonomisinin en önemli lokomotifi oldugunu söyledi.

Baskan Kaplan, hali ihracatinin önündeki engellerin kaldirilmasi konusunda çaba gösterilmesini istedi.

Konusmalarin ardindan 2022 yili rakamlarina göre en fazla ihracat yapan GAIB üyesi 27 firmaya ödülleri verildi.

Hali ihracati sampiyonlarinin ödüllerinin ardindan Tasarim Günleri çerçevesinde düzenlenen 9. Makine Halisi Tasarim Yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

9. Makine Halisi Tasarim Yarismasinda Yusuf Yilmaz birinci, Berkay Gökgöz ikinci, Saide Ulçay üçüncü, Mehmet Harun Akdemir dördüncü, Dilara Anil ise besincilik ödülüne layik görüldü.



Ödül Alan Firmalar, “Milat Hali Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi, Merinos Hali Sanayi Ve Ticaret Anonim Sirketi, Kartal Hali Tekstil Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi, Empera Hali Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi, Filoteks Iç ve Dis Ticaret Limited Sirketi, Özkaplan Karpet Iç ve Dis Ticaret Limited Sirketi, Safyün Dokuma Ürünleri Iç ve Dis ticaret Anonim Sirketi, Bade Dis Ticaret Anonim Sirketi, Grand Dis Ticaret Limited Sirketi, Sipahi Iç ve Dis Ticaret Limited Sirketi, Oscar Hali Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi, Yasin Kaplan Tekstil ve Hali Sanayi Ticaret Anonim Sirketi, Lysandra Hali Tekstil Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi, Kaplan Kardesler Hali Sanayi ve Ticaret Anonim Sirketi, Post Hali Ithalat Ihracat Limited Sirketi, Shag Rugs Hali Sanayi Ticaret Anonim Sirketi, Esma Iç ve Dis Ticaret Limited Sirketi, Dokupa Pazarlama Iç ve Dis Ticaret Limited Sirketi, Mirac Hali Ticaret Limited Sirket, Sahan Iç ve Dis Ticaret Limited Sirketi, Öztürkler Tekstil Anonim Sirketi, Bossan Tekstil Ithalat Ihracat Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi, Durkar Dis Ticaret Limited Sirketi, Gümüsoglu Iç ve Dis Ticaret Limited Sirketi, Algan Iç ve Dis Ticaret Limited Sirketi, Sirma Carpet Dis Ticaret Limited Sirketi, Art Dis Ticaret Limited Sirketi” Ödüllerin sahibi oldu.
Kaynak: İHA