Esenler'de 'Ali Kusçu Kültür Sanat Sezonu' Basladi

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen “2023-2024 Ali Kusçu Kültür Sanat Sezonu” yapilan açilis programi ile basladi.

Esenler'de 'Ali Kusçu Kültür Sanat Sezonu' Basladi
Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen kültür sanat sezonlari çerçevesinde “2023-2024 Ali Kusçu Kültür Sanat Sezonu”, Yildiz Teknik Üniversitesi Tarihi Hamam’da yapilan açilis programi ile basladi.

Esenler Belediyesi tarafindan Türk astronom, dil bilimci ve matematikçi Ali Kusçu’ya atfedilen yeni sezonun açilis programina Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu ile birlikte pek çok davetli katildi.

Programda, kokteyl ve aksam yemegi servislerinden sonra Kur’an-i Kerim okundu. Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen kültür ve sanat etkinlikleri ve Ali Kusçu hakkindaki film gösteriminin ardindan sahneye çikan kanun sanatçisi ve bestekar Göksel Baktagir eserlerini icra ederek müzik performansi sergiledi.

“Biz bir taraftan iz birakmak istiyoruz, izi birakilanlarin izini sürmek istiyoruz”

Etkinlikte konusan Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu, “Kültür bizim hayatimizin bir parçasi. Aslinda bazen ihmal ettigimiz fakat ihmal ettikten sonra ortaya çikan tablolara baktigimizda niçin ihmal ettigimizi sorguladigimiz ve sorgulamamiz gereken bir alan. Biz bu teshisi ilk günden yaptik ve tedavisi için de bu sehrin baktiginizda ortaya çikan bir kültürel dokusu var. Bu dokuyu bir taraftan topragin tinisini bir taraftan içimizin tinisini ortaya çikararak o kültür hazinesi ile sehrimizi bulusturmaya devam ediyoruz. Biz bir taraftan iz birakmak istiyoruz, izi birakilanlarin izini sürmek istiyoruz. Nizamülmülk Kültür Sezonu, Süleyman Çelebi Kültür Sezonu, Evliya Çelebi Kültür Sezonu, bunlarin hepsi izi birakilanlarin izini sürmek ama geride de iz birakmak için ayni perspektifte yolumuza devam ediyoruz. 7’den 70’e herkes kendisine burada bulsun. Etkinliklerimiz devam edecek. Ali Kusçu olunca bilim daha fazla olacak” dedi.

Kaynak: İHA