Disisleri Bakani Fidan, ABD Disisleri Bakani Blinken Ile Telefonda Görüstü

Disisleri Bakani Hakan Fidan, ABD Disisleri Bakani Antony Blinken ile telefon görüsmesi gerçeklestirdi. Bakan Fidan, ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG’yle beraber çalismaktan vazgeçmesi gerektigini kuvvetli ifadelerle muhatabi Blinken’in dikkatine getirdi.

Disisleri Bakanligindan yapilan bilgilendirmede, "Görüsmede Bakan Fidan, bir müttefik olarak ABD’nin Suriye’nin kuzeyindeki terör örgütü YPG’yle beraber çalismaktan vazgeçmesi gerektigini kuvvetli ifadelerle muhatabi Blinken’in dikkatine getirmis, Türkiye’nin Irak ve Suriye’deki terörle mücadele operasyonlarinin kararli bir sekilde devam edecegini kaydetmistir” denildi.

Bilgilendirmede, “Türkiye’nin bölgede devam etmekte olan operasyonlari çerçevesinde, Irak ve Suriye’de bulunan Amerikan güçleriyle aramizdaki çatismasizlik mekanizmasi da gündeme gelmis, bir SIHA’mizin düsürülmesi baglaminda söz konusu mekanizmanin terörle mücadelemize engel teskil etmeyecek sekilde etkin çalistirilmasi konusunda mutabakata varilmistir. NATO genislemesi konusu da ele alinmistir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA