BUÜ'nün Paydasi Oldugu Projeye Erasmus Projesine 250 Bin Avro Destek

Bursa Uludag Üniversitesi’nin (BUÜ) proje ortagi olarak yer aldigi, koordinatörlügünü Bursa Il Milli Egitim Müdürlügü’nün üstlendigi Erasmus + projesi, Avrupa Birligi’nden 250 bin Avro destek almaya hak kazandi.

BUÜ'nün Paydasi Oldugu Projeye Erasmus Projesine 250 Bin Avro Destek
Il Milli Egitim Müdürlügü Ar-Ge Birimi Projeler Ekibi ile Inovasyon Merkezi isbirliginde hazirlanan "Gelecegin Yesil Tarim Girisimcileri" isimli Okul Egitiminde Isbirligi Ortakliklari (KA 220) Projesi, Türkiye genelinde bu alanda basvurusu kabul edilen 7 projeden biri oldu.

Bütçesi 250 bin avro olan ve Il Milli Egitim Müdürlügü’nün koordinatörlügünü üstlendigi projede Türkiye’nin yani sira Avusturya, Belçika, Ispanya, Makedonya ve Polonya’dan çesitli üniversite ve okullari yer aliyor. Ögrencilere sürdürülebilir tarim sistemleri ve biyoçesitlilik konusunda bilgi, beceri ve anlayis kazandirilmasi hedeflenen proje çerçevesinde sürdürülebilir tarim uygulamalarinin 9-14 yas ve üzeri ilk ve ortaokul ögrencilerine tanitilmasi hedefleniyor.

Projenin Bursa Uludag Üniversitesi Koordinatörü Doç. Dr. Sevinç Basayda arastirma üniversitesi hedefleri çerçevesinde Erasmus + Programi tarafindan desteklenen bir çalismada yer almaktan dolayi büyük bir mutluluk duyduklarini söyledi.

Bahçe Bitkileri Bölümü olarak programinda ögrencilere farkli alanlarda egitimler vereceklerini aktaran Doç. Dr. Sevinç Basay, projenin hazirlanis asamasinda kendilerine destek veren herkese sükranlarini iletti.
Kaynak: İHA