Bazen Villada Bazen Köy Evinde...Balikesir'de Uyusturucu Ile Mücadele Her Yerde

Balikesir’de son 1 haftadir büyük operasyonlara imza atan polis ve jandarma ekipleri, torbaci olarak adlandirilan saticilara ve yasakli madde üretenlere agir darbe indirdi. Koordineli çalisan ekipler Balikesir’in bir ilçesinde narkotikle mücadele çerçevesinde villaya baskin düzenlerken, diger yandan bir köy evinin tavan arasinda kilogramlarca uyusturucu madde ele geçirdi. Polisin ve jandarmanin ’Balikesir’de uyusturucu kullanilmayacak’ parolasi ile düzenledigi operasyonlarda süphelilere ait onlarca silaha da el konuldu.

Bazen Villada Bazen Köy Evinde...Balikesir'de Uyusturucu Ile Mücadele Her Yerde
Balikesir Emniyet Müdürlügü ve Balikesir Jandarma Komutanligi’na bagli ekipler son bir haftada uyusturucu ile mücadele ile adindan söz ettirdi. Operasyonsuz gün geçmezken, timlerin hedefinde bazen bir villa, bazen de bir köy evi oldu. Altieylül ilçesinde bir villaya düzenlenen operasyonda villayi seraya çevirdigi görülen süpheli sahislarin evinden ve üzerinden çok sayida uyusturucu madde yakalanirken, yine bir köy evinin tavan arasinda çuvallarin içine gizlenmis esrar maddeleri ekiplerin gözünden kaçmadi. Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan yürütülen sorusturmalarda ise süphelilerin yargilanmasina baslanildi.

1 haftalik bilanço

Öte yandan, emniyet ve jandarma timlerinin bir haftalik operasyonunda sunlar ele geçirildi. 7 bin 350 gram skunk, 6 bin gram esrar, 4 bin 780 sentetik uyusturucu hap, yaklasik 3 buçuk kilogram metamfetamin, bin 800 gram bonzai, 6 gram kokain, 13 gram kenevir tohumu, 55 kök kenevir, 14 tabanca, 8 tüfek, hassas teraziler, uyusturucu maddeden elde edilmis 25 bin TL’den fazla para, 341 mermi ve 67 adet tüfeklere ait kartus.

Ayrica, polisin ve jandarmanin operasyonlarinda son 1 haftada 65 süpheli hakkinda yasal islem baslatildi.
Kaynak: İHA