Balkan Senfoni Orkestrasi Konseri Yogun Ilgiyle Izlendi

Trakya Üniversitesi Balkan Senfoni Orkestrasi, 2023-2024 egitim ögretim yilinin baslamasi ile birlikte sezonun ilk konserini verdi.

Balkan Senfoni Orkestrasi Konseri Yogun Ilgiyle Izlendi
Edirneli klarnet sanatçisi And Karabacak’in yer aldigi sezon açilis konseri yogun ilgi gördü. Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuvari Sanat, Egitim ve Gösteri Merkezi’nde düzenlenen konserde kulaklarin pasi silindi. Müzikseverler konser salonunda sanatçilari ayakta alkisladi.

Prof. Ahmet Hamdi Zafer’in orkestra sefliginde düzenlenen konserde Edirneli klarnet sanatçisi And Karabacak’in solist olarak eslik etmesi de katilimcilara ayri bir keyif verdi. Karabacak ise hem memleketinde hem de ilk müzik egitimi aldigi Trakya Üniversitesi Devlet Konservatuari’nda sahne almanin gurur ve mutlulugunu yasadi.

Orkestra sefi Prof. Ahmet Hamdi Zafer orkestrayi yönetmesinin yani sira müzikseverlerin de alkislariyla ritmi tutmasini istedi. Zafer, orkestra ve müzikseverleri birlikte yönetirken, konserde keyifli anlar yasandi.

Konser salonunda konusan Prof. Ahmet Hamdi Zafer, 2023-2024 akademik yilinin açilis konserini gerçeklestirdiklerini ve bundan sonra devaminin da gelecegini söyledi.



Müzikseverlerin katilimiyla var olduklarini söyleyen Zafer, Edirneli olan sanatçi And Karabacak’a da konsere eslik ettigi tesekkür etti.

Zafer’in konusmasinin ardindan orkestra ve Karabacak’a çiçek takdim edildi.
Kaynak: İHA