Saglik Çalisani, Sayilari 100'Ü Asan Sokak Hayvanlarinin Umudu Oldu

Depremin vurdugu Hatay’da yasayan saglik çalisani Özlem Gönültas, hayalet sehrin sokaklarini tek tek gezerek, sayilari 100’ü asan hayvanlari besliyor.

Saglik Çalisani, Sayilari 100'Ü Asan Sokak Hayvanlarinin Umudu Oldu
Kahramanmaras merkezli depremlerden en çok etkilenen Hatay’da kent merkezinin islek sokaklari adeta hayalet sehre döndü. Deprem sonrasi sokaklarda yasayan hayvanlar da zor günler geçirdi. Kentte bir hastanede görevli tibbi sekreter Özlem Gönültas, depremin ilk gününden beri enkaz kentin sokaklarini tek tek gezerek sayilari 100’ü geçen hayvanlari besliyor. Kendi mahallesindeki kediler hariç 6 mahalledeki kedilerin de yemini ve suyunu veren Gönültas, can dostlar için bir kap mama bir kap su yardimi bekliyor.

“Kis mevsimi geldiginde sokak hayvanlari daha zor sartlarda yasayacaklar”

Sokak hayvanlarini beslemekte bireysel çabalarinin yetersiz kaldigini ifade eden Gönültas, “Depremden bu yana kedileri gönüllü besliyorum ama yetersiz kaliyor ve destek istiyorum. Onlara kalacak bir yerler yapilabilir diye düsünüyorum. Her durum için devletten bir seyler beklemek yanlis. Bu hayvanlarin vebali birçok kisinin üzerinde olabilir. Kis mevsimi geldiginde sokak hayvanlari daha zor sartlarda yasayacaklar. Ben hepsine yetisemiyorum. Gönüllü arkadaslardan destek bekliyoruz” dedi.



“Deprem zamaninda birkaç gün açlik çektik ne kadar zor oldugunu gördük”

Bir kap mama ve bir kap suyun maddi karsiliginin çok büyük olmadigina dikkat çeken Gönültas, “Sehir disindan ve Hatay’da yasamayan insanlar gelip hayvanlar için çaba sarf ediyorsa memleketimin insanlarindan da bunu bekliyorum. Memleketimin insanlari bu kadar duyarsiz olamaz diye düsünüyorum. Herkes yasadiklari mahalledeki kedileri beslemek için bir seyler yapabilir. Bunu yapamiyorlarsa mama kumbaramiz var. Gönüllü beslenme yapan kisilere bu kumbara sayesinde yardimci olabilirler. Bizler deprem zamaninda birkaç gün açlik çektik ne kadar zor oldugunu gördük. Sokak hayvanlari her gün bu zorlugu çekiyor. Bu yüzden insanlardan ve yetkililerden yardim bekliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA