Ögrencilerin 100. Yil Konseri Ayakta Alkislandi

Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde kurulan Müzik ve Sanat Akademisi tarafindan ortaokul ögrencilerinden olusan Türk Halk Müzigi Çocuk Korosu’nun 100. yil konseri, büyük begeni topladi.

Ögrencilerin 100. Yil Konseri Ayakta Alkislandi


Aydin’in Efeler ilçesinde Ilçe Milli Egitim Müdürlügü tarafindan kurulan Müzik ve Sanat Akademisi Türk Halk Müzigi Çocuk Korosu’nun Cumhuriyet Bayrami 100. Yil Konseri, büyük begeni topladi. Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürlügü koordinesinde gerçeklestirilen 100 Yil Konseri ve 100. Yil Resim Sergisi, programinda sahne alan ortaokul ögrencilerinin seslendirdigi birbirinden güzel sarkilar, uzun süre ayakta alkislandi.

Konser ve resim sergi açilisinin ardindan ödül töreni gerçeklestirilirken, etkinligin açilis konusmasini yapan Efeler Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan; “Bugün Türk’ün adini tarihe altin harflerle yazdigi Kurtulus Savasi’nin essiz bir mücevheri olarak adlandirdigimiz Cumhuriyetimizin 100. yilini kutluyoruz. Ne büyük bir sereftir ki bizler bugünü Türk olmanin hakli gururunun yani sira Türkiye Yüzyili’ni da yasayarak taçlandiriyoruz. Türk olmak demek her alanda gelismis, lider ruhlu olmak demektir. Bu düsturla yola çikan Efeler Ilçe Sanat Akademisi de olusturdugu yol haritasinda dinamik, özgüvenli gençler yetistirmeyi kendine hedef seçmistir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi ‘Bütün ümidim gençliktedir. Sizler hepiniz, gelecegin bir gülü, yildizi ve gelecegin isigisiniz’, diyen bir liderin emanetine dogru sahip çikmak da önceligimizdir. Sanat akademisi olarak Cumhuriyet mesalesi ile aydinlatarak çiktigimiz bu yolda bir egitim ögretim yili boyunca çesitli görsel, isitmeyle ilgili ögeleri kullanarak sanatin her dalinda gençlerimizi yönlendirecek ve siz kiymetli Aydin halkina çalismalarimizi sunacagiz. Bizlerden destegini esirgemeyen basta Valimiz olmak üzere Efeler Ilçe Kaymakamima, Il Milli Egitim Müdürüme, degerli velilerime ve emegini esirgemeyen çocuklarima tesekkürü borç bilirim. Cumhuriyet bizlerden fikri hür vicdani hür çaliskan gençler bekliyor. Yarinlari bu güzel çocuklarla sekillendirecegiz” dedi.



Programin kapanis konusmasini gerçeklestiren Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici ise ögrencileri kutlayarak, tebrik etti.

Hidayet Sayin Kültür Merkezi’nde yapilan programa Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici, Ilçe Milli Egitim Müdürü Hakan Özcan, protokol üyeleri, veliler ve ögrenciler katildi.

Kaynak: İHA