Kiraci Ve Is Yeri Sahibi Anlasmazligi Mahkemeye Tasindi

Adana’da bir kisi, kiracisinin kocasini vurdugunu ve tahliye kararina ragmen is yerinden çikmadiklarini söyledi. Kiraci ise kendilerinin darp edildigini, tahliye kararini istinafa tasidiklarini belirtti. Taraflar arasindaki son sözü mahkeme söyleyecek.

Kiraci Ve Is Yeri Sahibi Anlasmazligi Mahkemeye Tasindi
Olay, merkez Çukurova ilçesine bagli Yüzüncüyil Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, 2022 yili Mayis ayinda Gürkan Okuyucu, 11 yillik kiracisini is yerinden çikartmak istedi. Bunun üzerine Okuyucu, Çetin Özel ve kardesi Sinan Özel ile tartisti. Iddiaya göre, kiraci kardesler, Gürkan Okuyucu’ya hakaret etti. Okuyucu, bunun üzerine dükkana indi. Kizi Avukat Kübra Okuyucu ise babasinin asagiya indigini görerek hemen arkasindan gitti.

Kiraci kardesler ve çalisanlarin, burada Gürkan Okuyucu ile kizina saldirdigi iddia edildi. Okuyucu’ya kendini korumak istedigi esnada gruptan bir kisinin silahla ates ettigi ileri sürüldü. Ihbar üzerine olay yerine polis ve saglik ekibi sevk edildi. Gürkan Okuyucu hastaneye kaldirilirken, iki taraf da birbirinden sikayetçi oldu.

Mahkeme tahliye karari verdi

Adana 7. Icra Hukuk Mahkemesi’nde görülen tahliye davasinda ise mahkeme tahliye karari verirken, istinaf yolunun da açik oldugunu belirtti.

Kiraci kardesler ise karari istinafa tasidi.

Elektrikleri kesildi

Elektrik aboneligi kendisinin üzerine oldugu için Okuyucu, kararin ardindan elektrik aboneligi de iptal ettirdi. Ancak iddiaya göre kiracilar bu sefer de E-devlet üzerinden elektrik aboneligi alip elektrigi açtirmak istedi. Taraflar arasinda yine tartisma yasandi. Taraflar arasindaki son sözü mahkeme söyleyecek.

“Esimi pusuya düsürüp canina kastettiler”

Ihlas Haber Ajansi’na konusan Gürkan Okuyucu’nun esi Hülya Okuyucu, “2 yildir biz bu sahislardan çekiyoruz. Sözlesme yenilemedigimiz halde is yerimize çöktüler, oturuyorlar. Mahkeme kararinin ardindan elektrigi gidip iptal ettirdik. Mahkemeden tahliye karari çikti ama inatla çikmiyorlar. Burasi bizim diyorlar. Çok sikintiliyiz. Esimi pusuya düsürüp canina kastettiler. Çöktük, burasi bizim diyorlar” ifadelerini kullandi.

“Kirayi 4 katina çikarttilar”

Kiraci Çetin Özel ise is yeri sahiplerinin 65 bin lira olan kirayi 250 bin liraya yükselttiklerini söyledi.

Kendilerinin magdur oldugunu, kimseyi vurmadiklarini öne süren Özel, “65 bin lira olan kirayi 140 bin liraya yükseltmeyi teklif ettim. Ancak 250 bin liradan indirim yapmadilar. Bunun üzerine hukuki yollara basvurduk. Kendisi 65 bin lira elden ücret aldi. Ayrica kira senediyle bizi icraya verdiler. Kesinlikle biz kimseyi vurmadik. Kabul etmiyoruz. Onlar benim sirtima beyzbol sopasiyla vurdular. Bize mahkeme tahliye karari verdi ancak üst mahkeme yolu açik. Biz de oraya basvurduk. 11 senedir burada oturuyoruz. Kanun ne derse o kabulümüzdür” dedi.

Kaynak: İHA