Karabiga Belediyesi Cumhuriyet'in 100.Yilinda Etkinlikleri Ile Göz Doldurdu

Karabiga Belediyesi Cumhuriyetin 100.yilinda düzenledigi etkinlikler ile göz doldurdu. Karabiga Belediyesi ”Hep Birlikte 100.Yili Kutluyoruz” sloganiyla beldede onlarca etkinlikte binlerce kisiyi bulusturdu.

Karabiga Belediyesi Cumhuriyet'in 100.Yilinda Etkinlikleri Ile Göz Doldurdu
Ilk olarak 22 Ekim tarihinde baslayan Atletizim, Tenis, Basketbol, Futbol, Voleybol turnuvalari bir hafta boyunca nefes kesen mücadelelere sahne oldu. Ardindan 28 Ekim Cumartesi günü düzenlenen Cumhuriyet kosusuna ise Karabigali vatandaslar büyük ilgi gösterdi. 100. yil etkinlikleri çerçevesinde ayrica Açik Hava Sinemasi ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Veda” filmi gösterimi, Fener Alayi yapildi ve Sehitler anisina Mevlid-i Serif programi düzenlendi.

Karabiga Belediye Baskani Ahmet Elbi’de Cumhuriyet Bayrami hediyesi olarak Karabiga Mustafa Kemal Okulundaki tüm anasinifi,ilkokul ve ortaokul ögrencilerine ayakkabi hediye etti.

“Cumhuriyetin 100.Yilini Kutlamanin Onuru ve Coskusu Içerisindeyiz..”

29 Ekim Cumhuriyetin 100.yili kutlama etkinlikleri son olarak Karabiga Mustafa Kemal Ilk ve Ortaokul ögrencilerinin hazirlamis oldugu program ile sona erdi. Buradaki programda konusan Karabiga Belediye Baskani Ahmet Elbi su ifadelere yer verdi:

“Bugün geçmisimizden aldigimiz güçle, ezelden ebede büyük umutlar ve emin adimlarla, birlik ve beraberlik içerisinde yürürken gelecegimizin teminati ve dirilisin sembolü olan Cumhuriyetimizin kurulusunun 100. Yilini kutlamanin gururunu ve coskusunu hep birlikte yasiyoruz. Bu anlamli günde, öncelikle; binlerce yillik sanli tarihimiz boyunca her dem yeniden doguslara ve sanli yürüyüslere imza atmis olan, basta; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaslari olmak üzere sanli ecdadimizi, kanlariyla bu topraklari vatan yapan aziz sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi, rahmet; minnet ve sükranla yâd ediyor, Karabigali hemserilerimin, yarinimiz, umudumuz sevgili çocuklarimizin ve gençlerimizin Cumhuriyet Bayrami’ni içtenlikle kutluyor, sizleri; en kalbi duygularla sevgi ve saygiyla selamliyorum. Bu büyük günün anlamini en iyi sekilde yorumlayarak, Cumhuriyetimizin 100. yilinda daha aydinlik bir gelecege dogru ilerlemek için el birligiyle çalismamiz gerekiyor. Milletimizin birlik ve beraberligi, Cumhuriyetimizin teminatidir. Bu duygu ve düsüncelerle, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yilini kutlamaktan dolayi büyük bir onur ve mutluluk içindeyim. Bu vesileyle Basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm silah arkadaslarini saygi ve rahmetle aniyor, Gazilerimize saglikli ömürler diliyorum. Hepinize tesekkür eder, sevgi ve saygilarimi sunarim.29 Ekim Cumhuriyet Bayramimiz kutlu olsun” dedi.

Program 100. yil turnuvalari ödül töreni ve hatira fotografi çekimi ile sona erdi.
Kaynak: İHA