Kadinlar, 3 Boyutlu Tablolarla Bütçelerine Katki Sagliyor

Yozgat’in Çekerek ilçesindeki kursta kagit rölyef yapmayi ögrenen kadinlar, ürettikleri üç boyutlu tablolari satarak aile bütçelerine katki sagliyor.

Kadinlar, 3 Boyutlu Tablolarla Bütçelerine Katki Sagliyor
Çekerek Halk Egitim Merkezince (HEM) ilçedeki kadinlarin meslek ögrenmesi ve bos zamanlarini üreterek degerlendirmesine katki saglamak maksadiyla kagit rölyef yapimi kursu açildi. 20 kursiyerin bulundugu kursta kadinlar, Hüsn-i hat, tarihi mimariler ve manzara resimlerini uygun teknikleri kullanarak üç boyutlu hale getiriyor. Kadinlarin marifetli ellerinde üç boyutlu tablolara dönüsen çalismalar, süs ya da hediyelik esya olarak talep görüyor. Kursta kadinlarin yaptigi tablolar, ebatlarina göre 500 ila bin 500 lira arasinda alici buluyor.

"Yaptigimiz ürünleri satarak aile bütçemize katki sagliyoruz"

Kursiyerlerden Arzu Çakmak yaptigi açiklamada, yapilan tablolari satarak aile bütçelerine katki sagladiklarini ifade ederek, “Halk egitim merkezi bünyesinde açilan rölyef kursunda bu sanati ögrendik, yaptigimiz ürünleri satarak aile bütçemize katki sagliyoruz. Burada mimari tablolar, Hüsn-i Hatlar, çiçek desenlerini yapiyoruz. Kursta verimli zaman geçirip evimize katki da bulunuyoruz” dedi.



Ev hanimi olan Elif Sümbül ise kursta bos zamanlarini degerlendirdigini belirterek sanat ögrendigini söyledi.



Usta ögretici Elif Lale de 20 kursiyerinin bulundugunu aktararak, “Burada çesitli faaliyetler gerçeklestiriyoruz. Rölyef sanati ile bristol kagidi çesitli materyallerle yükseltilerek ya da alçaltilarak boyut kazandiriyoruz. Genelde mimari çalismalarda ve insani figürlerde 3 boyutlu derinligi gösterebiliyoruz. Kursumuzda Çekerekli kadinlarin sosyallesmesi, evlerden çikip hobi edinmeleri için çalismalar yapiyoruz. Kursta kadinlar kendi yaptiklari ürünleri satiyorlar ve bununla da aile bütçelerine katki sagliyorlar” seklinde konustu.

Kaynak: İHA