Esenköy'de 16 Siniflik Lise Yapilacak

Yalova’nin Çinarcik ilçesine bagli Esenköy beldesinde 16 sinifli lisenin yapimi için Yalova Valiligi himayesinde Il Milli Egitim Müdürlügü ile belediye arasinda protokol imzalandi.

Esenköy'de 16 Siniflik Lise Yapilacak
Yalova Valiligi Toplanti Salonu’nda gerçeklestirilen protokole Vali Hülya Kaya, Il Milli Egitim Müdürü Halil Ibrahim Akmese ve Esenköy Belediye Baskani Mehmet Temel imza atti. Protokol töreninde konusan Vali Kaya, “Ben baskanima güveniyorum. 16 sinifli bu okulu yardimlarla devletin tek bir kurusunu harcamadan yapacak. Biz de kendisine tam olarak güveniyoruz. Bugün bu protokolü imzaliyoruz. En kisa süre içinde de okulu yaparak bize teslim edecek. Baskanimizin belediye binasi gibi modern bir bina yapacagina olan güvenimiz de tamdir. Okullara ve belediyelere de örnek olsun” dedi.

Müdür Akmese ise Esenköy’de bulunan ve planlarda egitim alani olan bölgede gerekli altyapi çalismalarini gerçeklestirdiklerini söyledi.

Belediyenin okulu yapmakta istekli olduguna dikkati çeken Akmese, “Biz de Milli Egitim Bakanligimizdan gerekli protokol onayimizi aldik. Bu okulumuzun resmi ilk adimizi bugün atiyoruz. Insallah Esenköy beldemize ihtiyaç duydugu 16 sinifli lisesi Esenköy Belediye’mizin öncülügünde kazandiracagiz” diye konustu.

Baskan Mehmet Temel ise okulun temelinin 1 hafta içinde atmak istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA