Elazig'da Bin 250 Çiftçiye 1.8 Milyon Liralik Yem Bitkisi Dagitildi

Elazig’da Tarim ve Orman Bakanligi ve Il Özel Idaresinin destekleriyle, gerçeklestirilen yem bitkileri ekilis alani gelistirme projesinde bin 250 çiftçiye 1.8 milyon lira degerinde yem bitkisi dagitildi.

Elazig'da Bin 250 Çiftçiye 1.8 Milyon Liralik Yem Bitkisi Dagitildi
Elazig’da çiftçilere destek olmak amaciyla, Tarim ve Orman Bakanligi ve Il Özel Idaresi katkisiyla "Yem Bitkileri Ekilis Alani Gelistirme Projesi" kapsaminda yem bitkisi tohumu dagitim töreni gerçeklestirildi.

Bin 250 çiftçiye ulasarak 1.8 milyon liralik katki saglandigini belirten Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Kiliç, “Hayvan baskisi merada yogun oldugu zaman mera kendini toparlayamayabiliyor. Bu tür durumlarda çiftçilerimizin yardimina ancak bu tür yem bitkileri geliyor ve bu yem bitkilerinin ekilis alanlarinin genisletilmesi de bizim için kiymetli. 2 yildir Il Özel Idaremiz çiftçilerimize çok ciddi katkilar sunuyorlar. Geçen yil bin 107 çiftçimize bu yil, 140 çiftçimiz olmak üzere totalde bin 250 çiftçimize ulasti ve ilimiz genelinde de bu yilla beraber totalde 1.8 milyon liralik bir katkiyi çiftçilerimize sunmus oldular kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.

Programa, Il Özel Idaresi Meclis Baskani Ibrahim Serbet, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Ali Sis, Il Tarim ve Orman Müdürü Ali Kiliç, Elazig Ziraat Odasi Baskani Ibrahim Haciogullari, Elazig Koyun Keçi Damizlik Yetistiricileri Birligi Baskani Mahmut Sezer ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA