Depremzede Yorganci, Çalisacagi Bir Konteyner Is Yeri Istiyor

Malatya’nin Darende ilçesinde açik alanda yorgancilik yapan esnaf Hasan Çelik, havalarin iyice sogumasi ile yetkililerden kendisine çalisacagi bir yer verilmesini istiyor.

Depremzede Yorganci, Çalisacagi Bir Konteyner Is Yeri Istiyor
6 Subat’ta Osmaniye’de depreme yakalanan Hasan Çelik, evi ve isyeri agir hasar alinca memleketi Malatya’nin Darende ilçesine geri dönmek zorunda kaldi. Burada ekmek parasini çikarmak için Haci Hasan Akyol çarsisindaki yöresel ürünler pazarinda yorgancilik yapan Çelik, “Osmaniye’de dükkan bulamadigim için mecburiyette geldim. Baska yapacak bir isim yok. Bu yasta kimse de is vermez. Burada açik havada ekmegimizin pesindeyiz, ekmegimizi kazanmak zorundayiz. Elinin emegi ile geçim saglayan biriyim. 6 aydir buradayim ne arayan oldu ne soran oldu. Havalar sogumaya basladi.

Kisin ne yapacagim bilemiyorum” ifadelerini kullandi.

Esi ve kendisinin kalp hastasi oldugunu anlatan yorganci Hasan Çelik, “Burasi yöresel ürünler pazari. Darende’nin pazari pazartesi ve cuma günleri oldugu için haftanin iki günü gelmiyorum, diger günler buradayim. Esim kalp hastasi ben kalp hastasiyim ama yine de çalismak zorundayim. Geçimimi saglamak zorundayim. Yetkililerden destek bekliyorum. Bana ya bir dükkan bulsunlar ya da bir konteyner göstersinler. Benim imkanim yok tek umudum devlet baba” diye konustu.

Kaynak: İHA