Denizli'de Saglik Hizmetlerinin Bir Asirlik Geçmisi Masaya Yatirildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Denizli Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafindan Cumhuriyet’in 100. Yili kutlamalari çerçevesinde düzenlenen konferansta, Denizli’deki saglik hizmetlerinin geçmisten günümüze genel bir panoramasi sunuldu.

Denizli'de Saglik Hizmetlerinin Bir Asirlik Geçmisi Masaya Yatirildi


PAÜ Ilahiyat Fakültesi Sekreter Vekili Ali Tomali, düzenlenen seminerde ilk olarak saglik hizmetlerinin kamusal bir nitelik kazanmasinda önemli bir parametre olan kentin idari teskilatlanmasindan bahsetti. Osmanli’dan Cumhuriyet’e uzanan süreçte yasanan salginlar ve bulasici hastaliklar ile kentte görev yapan hekimler hakkinda bilgiler verildi.

Programin devaminda ise Cumhuriyet’e giden yolda Denizli’nin Millî Mücadeledeki önemi ve misyonuna deginilirken bu dönemde kentte verilen saglik hizmetleri anlatildi.

Cumhuriyet’in ilani ile birlikte gerek Türkiye’deki gerekse Denizli’deki saglik teskilatlanmasi ve personel durumlari hakkinda raporlar ve istatistikler isiginda detayli bilgiler verildi.

Kentte tesis edilen saglik kurum ve kuruluslar ile görev yapan saglik personellerinin hizmetleri, döneme dair fotograf ve belgeler görsel olarak katilimcilarla paylasildi. Kronolojik olarak Cumhuriyet’in ilanindan günümüze kadar yasanan saglik vakalari, insa edilen hastane ve diger saglik müesseseleri ile Denizli saglik hizmetlerinde katkisi olan kisiler hakkinda resmi raporlar isiginda bilgiler sunuldu. Konferansin sonunda Denizli Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Pinar Ili, Ali Tomali’ya tesekkür belgesi takdim etti.
Kaynak: İHA