Çocuklar Gönüllerinden Geçenleri Eserlerinde Resmetti

Aile ve Sosyal Hizmetler Erzurum Il Müdürlügü’ne bagli Nenehatun Çocuk Evleri Sitesi Müdürlügü’nde korunma ve bakim altinda bulunan çocuklar tarafindan hazirlanan “Türkiye Yüzyili Resim ve El Sanatlari” sergisi ziyarete açildi.

Çocuklar Gönüllerinden Geçenleri Eserlerinde Resmetti
Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürü Cemil Ilbas, serginin açilisinda yaptigi konusmada “Nenehatun Çocuk Evlerimiz olarak çocuklarimizin sanatsal anlamda ortaya koymus olduklari becerilerinden olusan bir sergimiz mevcut. Özellikle çocuklarimizin hem iç dünyalarina ait olarak; kendi psikolojik ve sosyal yapilarini sanatsal alana da resmettikleri, yansittiklari psikososyal destek anlaminda da sosyal kabul gördükleri bir alandayiz. Çocuklarimiz ögretmenlerimizin destegiyle de özellikle çok güncel, çagimiza da hitap eden, gelecegimize de eden, hem geçmisimizi ifade eden bazi resimlerin oldugunu, ayni zamanda da gelecekte kizil elma gibi hava hakimiyetinin oldugu Kizilelma belki kara hakimiyetinin olabilecegi TOGG resimlerinin de oldugu bir sergi olarak ifade edebiliriz" dedi.

Nenehatun Çocuk Evleri Çok Amaçli Salonu’nda sergilenen eserler saat 17.00’ye kadar ziyaretçiler tarafindan gezilebilecek.
Kaynak: İHA