Bakan Göktas Açiklamasi 'ASDEP Ekiplerimiz Ile 11,1 Milyon Vatandasimiza Ulastik'

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Mahinur Özdemir Göktas, “Sahadaki 4 bin 794 Aile Sosyal Destek Programi (ASDEP) personelimiz bugüne kadar 6,7 milyon haneyi ziyaret etti. ASDEP ekiplerimiz ile 11,1 milyon vatandasimiza ulasarak ihtiyaç duydugu hizmete iliskin rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunduk” dedi.

Bakan Mahinur Özdemir Göktas, yaptiklari her hizmetin odaginda ailenin bulundugunu vurgulayarak, bütün çalismalarin merkezinde ailenin mutlu, müreffeh, birbirini destekleyen, kollayan yapisinin korunmasini temel aldiklarini ifade etti.

Göktas, “Engellimizi, çocugumuzu, yaslilarimizi mümkünse kendi aile ortaminda desteklemekten basliyoruz. Mümkün degilse eger diger sosyal hizmet modellerimiz bunu takip ediyor. Bu kapsamda vatandaslarimizin kamu hizmetlerinden etkin bir sekilde faydalanabilmeleri için arz odakli sürdürdügümüz Aile ve Sosyal Destek Programi (ASDEP) ile 2017 yilindan bu yana aile ve bireylerin sosyal yardim ve sosyal hizmetlere olan ihtiyaçlarini tespit ederek, yapilan incelemeler sonucu bakanligimizin uygun olan hizmet modellerini uyguluyoruz” ifadelerini kullandi.

6,7 milyon haneye ziyaret

ASDEP ile ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulasarak hayat kosullarini iyilestirmeyi hedeflediklerini belirten Göktas, “Kirmizi Yelekliler” olarak taninan görevlilerin afet ve acil durumlarda da sifirinci dakikadan itibaren vatandasa destek için sahada oldugunu hatirlatti. Göktas, sunlari kaydetti:

“ASDEP ile hane ziyaretlerinde vatandaslarimizin sosyal yardim ve sosyal hizmet ihtiyaçlarini yerinde tespit ediyoruz. Sahadaki 4 bin 794 ASDEP personelimiz bugüne kadar 6,7 milyon haneyi ziyaret etti. ASDEP ekiplerimiz ile 11,1 milyon vatandasimiza ulasarak ihtiyaç duydugu hizmete iliskin rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunduk.”

“Diger kamu kurum ve kuruluslari ile koordineli çalisiyoruz”

Vatandaslarin ihtiyaç duydugu hizmetlere erisimini artirmak için diger kamu kurum ve kuruluslari ile koordineli çalistiklarini vurgulayan Bakan Göktas, “Alan taramasi yapan ASDEP ekiplerimiz hane ziyaretleri ile vatandaslara ihtiyaç duyduklari hizmet ve konulara iliskin bilgilendirme, rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunuyor. ASDEP ekiplerimizce tespit edilen durumlar bakanligimizin görev alanindaysa vatandaslarimizin sosyal hizmet modellerinden faydalanmasi saglaniyor. Bakanligin görev alani disindaki durumlarda ise vatandaslar ilgili kamu kurumlarina yönlendiriliyor. Bugüne kadar 334.732 talep ilgili kuruluslara yönlendirildi” dedi.

Kaynak: İHA