3 Yil Hapis Yatti, Mücadelesinden Vazgeçmedi

Sivas’ta "Aliya Izzetbegoviç’in Hayati, Mücadelesi ve Filistin" konulu konferans düzenlendi.

3 Yil Hapis Yatti, Mücadelesinden Vazgeçmedi
Sivas Il Müftülügünce düzenlenen konferansta, Bosna-Hersek’in unutulmaz isimlerinden Aliya Izzetbegoviç’in hayati ve mücadelesi anlatildi. Yazar Hüseyin Kansu’nun konuk olarak katildigi konferansa Il Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Sivas Vakiflar Bölge Müdürü Cemal Karaca, sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan, Aliya Izzetbegoviç’in hayatinin konu alindigi film gösterimi yapildi. Yazar Kansu, Izzetbegoviç’in Islam dünyasinda önemli bir yere sahip oldugunu söyledi.

Kansu, Izzetbegoviç’in 1946 yilinda Islamcilik suçlamasiyla 3 yil hapis yattigini fakat bu dönemde bile mücadelesinden vazgeçmedigini dile getirdi.

Izzetbegoviç’in, 1992-1995 yillari arasinda yasanan Bosna Savasi sirasinda Bosnaklarin liderligini üstlendigini belirten Kansu, onun bu süreçteki kararliliginin, Bosna-Hersek’in bagimsizligini korumasina önemli katki sagladigini ifade etti.

Kansu, “Aliya Izzetbegoviç, sadece Bosna-Hersek’in degil, Islam dünyasinin da önemli bir lideridir. Onun hayati ve mücadelesi, bizlere cesaret ve kararlilik asilamaktadir” dedi.

Konferans, tüm sehitler için okunan hatimlerin duasiyla sona erdi.
Kaynak: İHA