15 Biçak Darbesi Için 25 Yil Hapis Talebi

Eskisehir’de 3 ay önce ayrildigi eski sevgilisini 15 yerinden biçaklayarak yaralayan ve hakkinda 24 yila kadar hapis cezasi istenen Fatih D., ilk durusmada “Kadin olmasinin getirdigi avantaji kullanarak ben ona saldirmisim gibi gösterip magduriyet olusturuyor” diyerek kendisini savundu.

15 Biçak Darbesi Için 25 Yil Hapis Talebi
Haziran ayinin baslarinda Tepebasi ilçesi Hosnudiye Mahallesi sagin sokakta meydana gelen olayda, spor egitmeni Gamze C., arkadasi ile yürüdügü esnada arkasindan kosarak gelen eski sevgilisi Fatih D.’nin biçakli saldirisina ugradi. Güvenlik kameralarina anbean yansiyan olay sonrasi vücudunun çesitli yerlerine aldigi 15 biçak darbesiyle yaralanan Gamze C., Eskisehir Sehir Hastanesi’ne kaldirilarak tedavi altina alindi. Olayin ardindan kaçan ve polis ekiplerinin çalismalari sonucunda yakalanan cani eski sevgili, emniyetteki islemlerinin ardindan sevk edildigi mahkemece tutuklandi.

Eskisehir 5. Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin ilk durusmasinda, hakkinda hazirlanan 7 sayfalik iddianamede ’Israrli takip’, ’Tasarlayarak, canavarca hisle veya eziyet çektirerek kadina karsi kasten öldürmeye tesebbüs’ ve ’Tehdit’ suçlarindan 14 yildan 25 yila kadar hapis cezasi talep edilen Fatih D., hakim karsisina çikti.

“Biçak elime nasil geçti hatirlamiyorum”

Yolda karsilastigi eski sevgilisinin kendisine küfür ettigini ve sinirlenerek saldirdigini, biçagin ise eline nasil geçtigini hatirlamadigini iddia eden cani eski sevgili Fatih D., mahkemedeki ilk ifadesinde “Öncelikli olarak üzerime atili suçlamalari kabul etmiyorum. Gamze, yaninda bulunan tanik ve ailesi bir suç örgütüdür. Beni defalarca tahrik edip galeyana getirip sonra da kendilerini magdur olarak gösterdiler. Gamze iliskimizin devam ettigi süreçte benden yaklasik 4 milyon TL para aldi. Ben bu parayi geri ödemesini istedigimde beni tornavida ile kolumdan yaraladi. Ayni sekilde kulagimin arkasindan da yaraladi. Zaten bunlar adli rapor olarak mevcut. Gamze ve ailesiyle aramizda gerçeklesen olaylara dair pek çok sorusturma dosyamiz mevcut. Gamze sürekli beni kandirarak bir yerlere çagirma suretiyle aslinda kendisi bana siddet uyguluyor. Beni hürriyetimden yoksun biraktigi halde kadin olmasinin getirdigi avantaji kullanarak ben ona saldirmisim gibi gösterip magduriyet olusturuyor. Olay günü alkol almistim. Yürürken karsilastik ve yüzüme karsi gülerek küfür etti. Küfür agrima gitti, bir sinirle gidip elimdeki telefonla kendisine vurdum, sonrasini hatirlamiyorum. Biçak elime nasil geçti hatirlamiyorum. Ancak Gamze bu gibi aletler tasiyan birisidir, büyük ihtimalle o bana vurmak için çikartmistir. Ben de elinden alip ona vurmusumdur. Kendisine herhangi bir mesaj göndermedim ve tehdit etmedi. Ben kendisinden kurtulmaya çalisiyordum. Ayrilmamam için kendisine tecavüz ettigimi söyleyerek hakkimda suç duyurusunda bulunmakla beni tehdit ediyordu” dedi.

Mahkeme heyeti, durusmayi 10 Ocak tarihine erteledi.
Kaynak: İHA