Pendik'te 100 Metrelik Türk Bayragi Ile Cumhuriyet Kutlamasi

Pendik’te 29 Ekim Cumhuriyet’in 100’üncü yil kutlamalari kapsaminda yürüyüs düzenlendi. Yüzlerce ögrenci ve vatandasin katildigi yürüyüste 100 metrelik dev Türk bayragi kortej esliginde tasindi.

Pendik'te 100 Metrelik Türk Bayragi Ile Cumhuriyet Kutlamasi
29 Ekim Cumhuriyet Bayrami 100’üncü yil kutlamalari kapsaminda Pendik’te ‘Cumhuriyet’in 100’üncü yili yürüyüsü’ düzenlendi.

Atatürk anitina çelenk sunma töreni sonrasi baslayan yürüyüse yüzlerce ögrenci ve vatandas katildi.

Pendik sahildeki etkinlik alanindan baslayan yürüyüste, 100 metrelik Türk bayragi ögrencilerin ellerinde tasindi. Pendik Belediyesi bando takimi marslari esliginde yürüyen kalabaliga fener alayi da eslik etti. Sahildeki etkinlik alaninda son bulan yürüyüs sonrasi program siir dinletisi ile devam etti. 100 metrelik Türk bayragi ile yürüyüs havadan görüntülendi.

"Bu coskuyu hep beraber paylasacagiz"

Kutlamalara katilan Pendik Belediye Baskani Ahmet Cin, "Öncelikle Cumhuriyetimizin 100’üncü yili kutlu olsun. Biraz buruk bir sekilde kutluyoruz. Filistin’deki olaylar sebebiyle. Dün itibariyla çelenk koyarak basladigimiz programimizi kortej yürüyüsüyle finale çikarmis olacagiz. Meydanda etkinliklerimiz olacak. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini bu sekilde vatandaslarimizla birlikte kutlamis olacagiz. 100 metrelik dev Türk bayragi ile ögrenci kardeslerimiz ve vatandaslarimizla birlikte yürüyüs gerçeklestirecegiz. Bu coskuyu hep beraber paylasacagiz" dedi.



"Bu coskuyu kaçirmak istemedik"

Kutlamalara çocugu ile birlikte katilan vatandaslardan Emine Çevik, "Kesinlikle bu coskuyu kaçirmak istemedik. Bayrak töreni oldugunu duyunca çocugumla birlikte bayragimizi alip marsimizi açarak buraya geldik" diye konustu.

Kaynak: İHA