Vali Ziya Polat, Digor'da Incelemelerde Bulundu

Kars Valisi Ziya Polat, Digor’da bir takim incelemelerde bulundu.

Vali Ziya Polat, Digor'da Incelemelerde Bulundu
Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Polat, Digor Kaymakamligi ve Digor Belediyesi’ni ziyaret ederek Digor Kaymakami Hasan Musab Okatan ve Digor Belediye Baskani Nebi Kerenciler’den ilçe ile ilgili brifing aldi.

Digor Hükümet Konagi’nda vatandaslara hizmet sunan kamu kurumlarinda incelemelerde bulunan Polat, görevli personele basarilar diledi.

Serhat Kalkinma Ajansi (SERKA) tarafindan uygulanan "Sosyal Gelismeyi Destekleme Programi" (SOGEP) çerçevesinde kurulan Arpa ve Misir Ezme Yem Tesisi’ni de gezen Polat, yetkililerden tesisle ilgili bilgi alarak, böyle bir tesisin Digor ilçesinde faaliyet göstermesinden dolayi memnuniyetini dile getirdi.

Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, Atatürk Ilkokulu ve Ortaokulu’nu ziyaret ederek ögrencilerin Cumhuriyetin 100. Yili vesilesiyle hazirladiklari gösteriyi izledi. Gösteriyi çok begendigini ifade eden Polat, kendilerine tesekkür ederek, derslerinde basarilar diledi. Türk Telekom Yatili Bölge Ortaokulu’nda da ögrencilerle bir araya gelen Polat, ögrencilerle sohbet etti.

Polat, kolluk kuvvetlerini de unutmadi. Digor Ilçe Emniyet Amirligi ve Digor Ilçe Jandarma Komutanligini ziyaret ederek, halkin huzur ve güvenligi için büyük özveriyle görev yapan Emniyet ve Jandarma personeline görevlerinde basarilar dileyen Polat, daha sonra Türk Telekom Yatili Bölge Ortaokulu Konferans Salonu’nda köy ve mahalle muhtarlariyla bir araya geldi. Muhtarlarin sorun ve taleplerini dinledi. Muhtarlik müessesesinin önemine vurgu yapan Vali Polat, muhtarlarin kamu hizmeti yaptigini ve vatandaslar ile devlet arasinda bir köprü vazifesi gördügünü söyledi.



Vali Polat, toplantinin son bölümünde Muhtarlar tarafindan dile getirilen konularin incelenmesi ve çözümü için ilgili kurum yetkililerine talimat verdi.

“Sevdamiz egitim”

Kars Valisi ve Belediye Baskan Vekili Ziya Polat, son olarak Digor’da görev yapan ögretmenlerle Türk Telekom Yatili Bölge Ortaokulu Konferans Salonu’nda bulustu. Egitimin önemine deginen Polat, Kars’in egitim seviyesinin arzu edilen düzeye çikarilmasi için hazirlanan ve 26 Ekim 2023 tarihinde tanitim toplantisinin yapildigi “Kars’ta Akilci Fikirlerle Kaliteyi Artirma Stratejileri (KAFKAS) Projesi” ile ilgili bilgiler verdi. Ögretmenlerle birlikte KAFKAS Projesi tanitim filmini izleyen Vali Polat, projenin uygulanmasinda basta ögretmenler olmak üzere Milli Egitim camiasi ile birlikte Valilik ve diger tüm kurumlarin ele vererek egitim çitasinin yükseltilmesine katki sunacagini kaydetti.

Polat daha sonra Digor’dan ayrildi.
Kaynak: İHA