Van'da 'Itaat Ilami' Oyunu Büyük Begeni Aldi

Van Devlet Tiyatrosu’nda prömiyeri yapilan ‘Itaat Ilami’ oyunu büyük begeni aldi.

Van'da 'Itaat Ilami' Oyunu Büyük Begeni Aldi
Musahipzade Celâl’in yazdigi ve Can Ali Çalisandemir’in yönettigi Itaat Ilami oyunu prömiyeri, Van Devlet Tiyatrosu’nda yapildi. Tiyatro severlerin yogun ilgi gösterdigi oyun, izleyicilerden büyük begeni aldi. Oyunda; Danis Efendi’nin huysuz, patavatsiz evhamlarina hapsolmus Sadiye, kocasinin pençesi altinda itaatkar bir hayat yasar. Mesrur Çelebi, Sadiye’nin yasadigi bu duruma çok üzülür ve dadisiyla birlikte kurdugu muzip oyunlarla Sadiye’yi kocasi Danis Efendi’nin elinden kurtarmaya çalismasini konu aliyor.

Oyun sonunda bir açiklamada bulunan Van Devlet Tiyatrosu Müdürü Ferdi Erkmen, oyuna olan ilginin kendilerini mutlu ettigini ifade ederek, “Devlet tiyatromuzun kurulmasindan bu yana hedeflerimiz dogrultusunda devam ediyoruz. Bugün de Musahipzade Celâl’in yazdigi ‘Itaat ilami’ oyunu Can Ali Çalisandemir yönetiminde sürdürdük. Seyircilerden iyi tepkiler aldik. Çok mutluyuz. Güzel bir sezon geçirecegimizi düsünüyorum. Yeni oyunlarla geliyoruz. Seyircimizi her zaman bekliyoruz” dedi.

Oyunu her anlamda begendiklerini ifade eden tiyatro severler ise hem oyuncularin performansina hem de oyun içerisindeki müziklere hayran kaldiklarini belirterek, emegi geçenlere tesekkür ettiler.
Kaynak: İHA