Tarihi Süleymaniye Mahallesi'nin 23 Yillik Degisimini Fotografladi

Gümüshane’de Kocaeli Üniversitesi Yabanci Diller Meslek Yüksekokulu Ögr. Gör. Ismail Hakki Pasli tarafindan tarihi Süleymaniye Mahallesi’nin 23 yillik degisimini vurgulayan ’23 Yil Önce 23 Yil Sonra’ sergisi açildi.

Tarihi Süleymaniye Mahallesi'nin 23 Yillik Degisimini Fotografladi
Gümüshane Il Kültür ve Turizm Müdürlügü binasinda sergilenen 17 fotografta tarihi Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan tarihi yapilarin 23 yil önceki ve günümüzdeki halleri yer aliyor. Yillar önce geldigi memleketi Gümüshane’nin Süleymaniye Mahallesi’nde çektigi fotograflardaki yapilarin aradan geçen yillar içerisinde bir bölümünün yenilendigini bir bölümünün de ayni kaldigini söyleyen Pasli, bu sergiyle birlikte yeni nesillerde Gümüshane tarihi hakkinda bilinç olusturmak istedigini ifade etti.

“Yeni nesillerde tarihi bilinç olusturmak istedim”

Tarihi Süleymaniye Mahallesi’nin etkileyiciliginden bahseden Kocaeli Üniversitesi Yabanci Diller Meslek Yüksekokulu Ögretim Görevlisi Ismail Hakki Pasli (53) "Meslegimden arta kalan zamanlarda çok profesyonel olmasa da fotograf çekimi yapiyorum. Fotograf çekmeyi ve gezmeyi seviyorum. Bu fotograflar 23 yil öncesinden kalma, o günlerde bu fotograflari çekerken sergi yaparim düsüncem yoktu. Bu tip çalismalar çok yapilabilen çalismalar degil, eski halini bulup yeni halini çekeceksiniz bu açidan sira disi bir fotograf sergisi aslinda. Ben de bunlari degerlendireyim dedim. Tüm fotograflarda yüzde 100 bir degisim yok ama tadilat yapilan, yenilenen tarihi kalintilar var. Eski Gümüshane’ye bir Gümüshaneli olarak bir katki saglamak istedim. Önümüzde 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami var bu vesile ile okullardan çocuklar da gelecek, tam hitap etmek istedigimiz kitle aslinda ögrencilerimiz. Okullarda ögrencilerimizin tarih bilinci bu tür sanat, tarihi ve cografi olarak degerler bakimindan bilinç olusturmak için çok önemli” dedi.

Serginin tarihe sahip çikma açisindan çok önemli oldugunu söyleyen Altan Gümüshaneli, “Sehrimizin tarihini yansitmaya ve anlatmaya çalisti, tebrik ediyorum. 23 yil önce çektigi resimlerin yanina bir de yeni çektigi resimleri koydu. Bu sürede yikintilar arasinda onarilan yapilar olmus çok güzel bir görüntü, tarihimize sahip çikma açisindan çok güzel bir sergi” diye konustu.

I
Kaynak: İHA