Cumhuriyetle Yasit Asirlik Çinarlar Unutulmadi

Bingöl’de cumhuriyetin 100’üncü yili nedeniyle Vali Ahmet Hamdi Usta, 101 yasindaki Mehmet Ürek’i ziyaret edip taleplerini dinledi.

Cumhuriyetle Yasit Asirlik Çinarlar Unutulmadi
Ülke genelinde oldugu gibi Bingöl’de de Cumhuriyetin 100’üncü yilinda çesitli etkinlikler yapilmaya devam ediyor. Bu çerçevede Bingöl’deki asirlik çinarlari ziyaret eden Vali Ahmet Hamdi Usta, Ilicalar ve Sancak beldesindeki ziyaretlerinin ardindan Kültür Mahallesi’nde ikamet eden 1922 dogumlu 101 yasindaki Mehmet Ürek’i evinde ziyaret etti.

Asirlik çinar Ürek ile sohbet eden ve taleplerini dinleyen Vali Usta, onlarin yasayan bir tarih oldugunu belirtti.

IHA muhabirine açiklamalarda bulunan Vali Usta, “Bu sene 29 Ekimi her zamankinden farkli kutluyoruz. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini idrak ediyoruz. Bingöl’de cumhuriyetimizin 100’üncü yilinda bayram kutlamalari çerçevesinde asirlik çinarlarimizi ziyaret ediyorum. Ilk önce Ilicalar beldesinde 107 yasindaki Esma teyzemizi ziyaret ettim, biraz önce yine Sancak beldesi Aricilar köyünde Esraf amcamizi ziyaret ettim, simdi de Mehmet amcamizin yanindayiz. En genci 101 yasini devirmis yaslilarimiz. Bu yaslilarimiz cumhuriyetimize taniklik etmisler, Atatürk’ümüze taniklik etmisler, tarihimize taniklik etmis insanlar. Onlari cumhuriyetin 100’üncü yilinda evlerinde bizzat ziyaret ediyorum. Onlarin ihtiyaçlarina, ailelerin durumlarina bakiyorum ve onlarin anilarini elimden geldigince dinlemeye çalisiyorum. Onlarin hayatlarina dokunmaya çalisiyorum. Çok güzel dualar aliyoruz, masallah hafizalari iyi, sagliklari iyi Allah onlara daha uzun, saglikli ömürler katsin. Onlar bizim için yasayan tarih, açilmamis kitaplar. Onlari okumayi bilmek lazim’’ dedi.

Vali Usta’ya Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdür vekili Orhan Varan da eslik etti.
Kaynak: İHA