Cumhuriyet'in 100'Üncü Yilinda Bin Fidan Toprakla Bulustu

Cumhuriyet’in 100. yili kutlamalari çerçevesinde Erzurum’un Oltu ilçesinde bin sariçam fidani toprakla bulustu.

Cumhuriyet'in 100'Üncü Yilinda Bin Fidan Toprakla Bulustu
Oltu Kaymakami koordinatörlügünde ilçe protokolü ve ögrencilerin katildigi agaç dikme etkinliginde; Subatik Mahallesi merasinda bin sariçam fidani toprakla bulustu. Oltu Orman Isletme Müdürlügünün organize ettigi fidan dikimi etkinliginde Oltu Anadolu Lisesi ögrencileri “Diktigimiz fidanlarin ömürleri de cumhuriyet gibi yüz yillarca olsun” diyerek çam fidanlarini dikti. Etkinlige katilan Oltu Kaymakami Ibrahim Gökmen, “29 Ekim Cumhuriyet Bayrami ülkemizde oldugu gibi güzide ilçemiz Oltu’da da yüzüncü yila yakisir programlar icra etme çabasi içerisindeyiz. Bu çerçevede hem ilçe protokolümüz hem kiymetli ögrencilerimiz saygideger ögretmenlerimizle birlikte Subatik mevkiinde fidan dikimi etkinligi yaptik. Buradaki fidanlar insallah Cumhuriyet’in temelleri kadar saglam olacak, nesilden nesile aktarilacaktir. Gençlerimiz ayni sekilde hem Oltu’muza hem de Cumhuriyet’imizin yüzüncü yilina bizlerin mirasi olarak yesermeye devam edecektir” dedi.

Ögrencilerden Elif Sena Demir ise, "Cumhuriyet’imizin yüzüncü yili kutlamalari kapsaminda biz de okul olarak agaç dikmeye geldik. Umarim diktigimiz agaçlarimizda Cumhuriyet’imiz gibi yüzyillarca yasar” dedi.

Oltu Anadolu Lisesi ögrencilerinden Sudenur Taskin, “Cumhuriyet’imizin yüzüncü yili nedeniyle burada agaç dikimi yapiyoruz. Insallah Cumhuriyet gibi yüzyillari bulur agaçlarimiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA