Tarihçi, Arastirmaci Yazar Prof. Dr. Gündüz, KAYÜ'de Konferans Verdi

Kayseri Üniversitesi tarafindan ‘Türkiye Cumhuriyeti’mizin Yüzüncü Yili’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programa katilan Tarihçi, Arastirmaci Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz, ‘Cumhuriyet: Yüz Yillik Mücadele’ konulu konferans verdi.

Tarihçi, Arastirmaci Yazar Prof. Dr. Gündüz, KAYÜ'de Konferans Verdi
Kayseri Üniversitesi 15 Temmuz Yerleskesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlige Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ertugrul Sahmetlioglu ve Prof. Dr. Zeki Tekin ile Senato Üyeleri ve çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.

Etkinligin açis konusmasini yapan Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, “Cumhuriyetin bir asrini tamamladik. Türkiye yüzyili olarak adlandirdigimiz yeni bir asrin, yeni bir yüzyilin esigindeyiz, giris kapisindayiz. Dolayisiyla birinci yüzyilda nelerle karsilastik, Cumhuriyet kurulunca nelerle mücadele ettik, Türkiye Yüzyili olarak adlandirdigimiz önümüzdeki asirda, yüzyilda dünyaya barisin, huzurun, zenginligin ve refahin gelmesi için üzerimize düsen sorumluluklar, Türk Milletinin, Türk Devletinin üzerine düsen nelerdir, bu çikarimlari insallah yapacagiz. Hepinize faydali bir etkinlik olmasini diliyorum. Bu anlamda bize destek olan ve bu etkinligin düzenlenmesinde bize katki saglayan Büyüksehir Belediyesi’ne de çok tesekkür ediyorum” dedi.

Tarihçi, Arastirmaci Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz ise, ‘Cumhuriyet: Yüz Yillik Mücadele’ konulu konferansinda Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 yillik kazanimlarina dikkat çekerek, Türkiye’nin 100 yilda hayal ve firsatlar ülkesine dönüstügünü kaydetti.

Konferansin ardindan Rektör Prof. Dr. Kurtulus Karamustafa, konferansin konusmacisi Prof. Dr. Tufan Gündüz’e plaket takdim etti.
Kaynak: İHA