(Özel) Isiklar Askeri Lisesi'nde 40 Yil Sonra Bir Ilk...

Bursa’da Isiklar Askeri Lisesi’nin 1983 yili mezunlari, 40 yil sonra duygusal bir bulusma gerçeklestirdi. Okulun tarihî topraklarinda gerçeklesen bu özel bulusma, mezunlarin yillar sonra tekrar bir araya gelme firsatini sunarken, geçmis günleri yad etmelerine imkan tanidi.

(Özel) Isiklar Askeri Lisesi'nde 40 Yil Sonra Bir Ilk...
Isiklar Askeri Lisesi’nin ögrencisi olarak 4 yil boyunca egitim gören 1983 mezunlari, bu özel günün tadini çikardi. Bulusma programi, mezunlarin esleri ve aileleriyle birlikte okulun içtima alaninda gerçeklesti. Eski günleri animsatan bu bulusmada, mezunlar 40 yil sonra okulda yoklama alindiktan sonra saygi durusunda bulundular ve Istiklal Marsi’ni okudular. Ardindan, okullarinin marsini coskuyla seslendirdiler.

Emekli Tuggeneral Hakan Yigittürk, içtima alaninda toplanan devre arkadaslarina hitap ederek, 40 yil önce farkli köylerden ve sehirlerden gelerek Isiklar Askeri Lisesi’nde egitim aldiklarini ve bu süreçte siki bir dostluk kurduklarini belirtti.

Yigittürk, "Hepimiz birbirimizin kardesi olduk. Zorlu günlerde birbirimize destek olduk, birbirimizi koruduk ve gözetledik" dedi.

Ayrica, mezunlarin esleri ve çocuklarinin da aileleri olarak bu yolculukta büyük destek sagladigini ve benzer fedakarliklari gösterdiklerini vurguladi.

Bulusma sonrasinda, mezunlar eski günleri hatirlayarak, Isiklar Askeri Lisesi’nin yemekhanelerinde keyifli bir aksam yemegi yediler ve okulun çesitli bölgelerini ziyaret ederek nostaljik anilarini tazelediler.
Kaynak: İHA