Hem Tiras Ediyor, Hem De Türküleriyle Gönüller Dokunuyor

Kahramanmaras’ta bir berber is yerine gelen vatandaslari tiras ederken türküleriyle gönüllerine dokunuyor.

Hem Tiras Ediyor, Hem De Türküleriyle Gönüller Dokunuyor
Kahramanmaras’ta 22 yildir berberlik yapan ve isten arta kalan zamanlarinda müzikle ugrasan Ferhat Arikcan, Onikisubat ilçesi Hürriyet mahallesinde bulunan is yerine gelen müsterilerine müzik esliginde tiras keyfi sunuyor. Tarzini begenen müsterilerin bazilarinin akrabalari ise sirf müzik dinlemeye geliyor. Berber Arikcan, is yerine gelen müsterileri tiras etmeye basladigi esnada gelen istek parçalarini da seslendiriyor.

Berberligin yaninda müzikle ugrasmayi sevdigini söyleyen Arikcan, “Asagi yukari 22 yildir berberlik yapiyorum. Hem müzik isiyle de ugrasiyorum. Babam müzisyen oldugu için babamin babasi da asikmis zaten. Bos zamanlarimizda müzikle ugrasiyoruz onun disinda berberlik meslegini icra ediyoruz. Müsterilerimiz artik bunlari bildigi için tiras olurken zaten sarki söyletmeden birakmiyorlar. Her müsterimize bir iki sarki söylüyoruz. Hem onlar mutlu oluyor hem biz mutlu oluyoruz. Radyo açiksa radyoyu kapat da sen söyle diyorlar. Elimden geldigince dilim döndügünce istedikleri sarkiyi da söylüyorum. Esini dostunu sadece müzik dinletmeye yollayanlar ve o bahaneyle tiras olanlar da var” ifadelerini kullandi.

Yillardir bu is yerine tiras olmaya geldigini söyleyen Halil Ibrahim Erismis isimli müsteri, “Çok güzel bir ortam oluyor bizim için. Güzel sesiyle bize güzel bir tiras süresi yasatiyor. Surada 40 dakika belki 1 saate yakin onun koltugunda elinin altindayiz. O süreci bizim için eglenceli kiliyor. Kendisi de isini gayet güzel yapan birisi” ifadelerine yer verdi.

Mehmet Karatasli isimli bir diger müsteri ise, “Berberimizi begeniyoruz. Mahalle olarak, abilerimize arkadaslarimiza duyurmaya çalisiyoruz. Sag olsun Ferhat abimiz geldigimiz zaman sarkilari söyleyisi, sesi ve her seyi çok güzel” dedi.

Kaynak: İHA