Depremzede Ögrencilere Sanal Dershane

Asrin felaketinin yasandigi Kahramanmaras’ta Türkoglu Belediyesi tarafindan depremden etkilenen ve üniversite sinavina hazirlanan ögrencilere ücretsiz ‘sanal dershane kartlari’ dagitildi.

Depremzede Ögrencilere Sanal Dershane
Kartlarini alan ögrenciler, üzerindeki sifre ile girdikleri uygulamada sanal olarak ders çalisip soru çözebilecek. Uygulamada sinirsiz video izleme hakki, yapay zeka rehberlik, ders anlatim föyü, canli dersler, soru bankalari ve online egitim imkani bulunuyor.

Programinda konusan Belediye Baskani Osman Okumus, “Ailelerimizin çok önemsedigi üniversite sinavlari hazirligi var. Tabi depremde maddi anlamda çok kayiplar oldugu için, aile bütçesine çok dokunmadan Türkoglu’nda üniversiteye hazirlanan 12. sinif ve mezun olan ögrencilerin Türkoglu Belediyesi velisi olacak insallah. Veliligin geregi de onlari üniversiteye en güzel sekilde hazirlamak olacakti. Bunun için belediyemiz ARGE biriminde yapilan çalismalar neticesinde, Türkiye’nin en modern etüt merkezleri, dershanelerini bir karta ögrenciye sifrelenmis bir karti hediye ederek, önümüzdeki üniversite sinavlari ne kadar çalisma imkâni sunuyoruz.

“Her hangi bir yerde çalima imkani bulacaklar”

Tabi depremle beraber evlerde ve okullarda büyük hasarlar mevcut oldugu için çocuklara evinde, okulunda, komsuya gittiginde, kafede ve parkta telefonundan veya laptopunda çalisabilecek bir imkân bu. Içerisinde on binlerce sorunun oldugu, videolarin oldugu ayni zamanda haftalik degerlendirme sonuçlarinin testlerin yapildigi, anlamadigi takdirde çocugun canli olarak ögretmenlerin o soruyu anlatabilecegi imkânlar var. Yani modern bir etüt merkezi. Biz bu imkanlari masraflarini belediye olarak biz karsilayarak ögrencilerimizin tamamina ücretsiz imkani sagliyoruz” ifadelerini kullandi.

Türkoglu Yedi Güzel Adam Anadolu Imam Hatip Lisesi Müdürü Muharrem Okumus ise projeden duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Kiymetli baskanimiz bu zamana kadar ögrencilerimizin gerek egitimine, gerek sosyal kültürel faaliyetlerde destek oldugu gibi akademik manada gelisimlerini destek verdi. Bugün de sanal ders dershane kartinin dagitim töreninde birlikteydik. Gerçekten baskanimiz ilçemiz egitim camiamiz adina çok büyük bir deger oldugunu düsünüyoruz. Kendilerine çok tesekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA