Cumhuriyetin 100. Yilina 'Güzelligin Izinde' Ebru Sergisi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Cumhuriyetin 100. yilina atfen geleneksel ebru sergisi açildi.

Cumhuriyetin 100. Yilina 'Güzelligin Izinde' Ebru Sergisi
Ayvalik’in taninmis ebru ustasi Yildirim Alp’in birbirinden güzel 60 eserinin sergilendigi “Güzelligin Izinde” ismini tasiyan sergi, davetlileri adeta büyüledi.

Serginin açilisinda; Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman’in yani sira Ayvalik Belediye Baskan Vekili Ali Jale, Ilçe Jandarma Komutani Onur Yakan, Kütüphane Müdürü Aygül Öncel Sahin, Ayvalik Ilçe Müftüsü Mehmet Yigit, Ayvalik Belediyesi Kültür Sanat Isleri Müdürü Ayse Urul, Balikesir Barosu Ayvalik Temsilcisi Gence Gökhan Özer ile çok sayida sanatsever hazir bulundu.

Müzik esliginde kesilen açilis kurdelesinin ardindan ebru sanatçisi Yildirim Alp’ten bilgiler alan Kaymakam Yaman, Cumhuriyetin 100. yil dönümü kutlamalari programi dahilinde geleneksel bir sanatin en güzel eserlerinin bulundugu serginin açilisinda olmaktan duydugu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaslarini saygi ve minnetle anmayi da ihmal etmedi.

Ayvalik Kütüphanesi Salonu’nda 10 gün süresince açik kalacak olan ebru sergisinin, sanatçi Yildirim Alp’in 5. kisisel sergisi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA