Brezilya'daki Liderleri Öldürülen Çete 40'Dan Fazla Araci Atese Verdi

Brezilya’nin Rio de Janerio kentinde Matheus da Silva Rezende adli çete liderinin polis tarafindan öldürülmesinin ardindan çete üyeleri misilleme olarak sehrin farkli yerlerinde 35’ten fazla otobüs, tren ve 4 kamyonu atese verdi. Polis, saldirilarla baglantili 12 çete üyesini tutukladi.

Brezilya'daki Liderleri Öldürülen Çete 40'Dan Fazla Araci Atese Verdi
Brezilya’nin Rio de Janerio kentinde çete üyeleri terör estirdi. “Faustao” lakapli Matheus da Silva Rezende adli çete liderinin polis tarafindan öldürülmesinin ardindan çete üyeleri misilleme olarak sehrin farkli yerlerinde 35’ten fazla otobüs, tren ve 4 kamyonu atese verdi.

Polis 12 kisiyi tutukladi

Brezilya tarihindeki en büyük saldirilarin ardindan konusan Rio de Janerio Valisi Claudio Castro, saldirilari “terör eylemleri” olarak nitelendirerek, saldirilara karsi misilleme yapacaklarina dair söz verdi. Vali Castro, saldirilarla ilgili 12 suçlunun tutuklandigini belirterek, “Yarinin daha sakin ve düzenli geçecegine dair bir süphem yok” ifadelerini kullandi. Vali Castro, bu tür suçlulara karsi 7 gün 24 saat “sert bir mücadele” yürütecegine dair söz vererek, suçlulara devlete meydan okumaya cesaret etmemeleri konusunda uyardi.

Okullar kapandi

Saldirilar sonrasi 45 okul güvenlik gerekçesiyle kapatildi. Belediyeler, vatandaslari etkilenen bölgelerden uzak durmasi konusunda uyardi. Saldirilarin en az 1 milyon insanin yasadigi Cosmos, Campo Grande, Inhoaiba, Guaratiba, Madureira, Paciência, Santa Cruz, Sepetiba ve Recreio dos Bandeirantes bölgelerinde yasandigi aktarildi.

Siddet olaylari “Zinho” lakapli en acimasiz paramiliter liderlerden biri olan Luis Antonio da Silva Braga’nin yegeni oldugu idda edilen 24 yasindaki “Faustao” lakapli Rezende’nin vurulmasindan saatler sonra basladi.

Rezende’nin, milislerin kalesi olarak bilinen gecekondu bölgesi Tres Pontes’te polisler tarafindan düzenlenen bir operasyon sirasinda vurularak öldürüldügü bildirildi.

Kaynak: İHA