TIESF Baskani Kerim Vural'dan Rektör Çomakli'ya Ziyaret

Türkiye Isitme Engelliler Spor Federasyonunun (TIESF) 2024 faaliyet programinda yer alan ve 02-12 Mart 2024 tarihinde Erzurum’da düzenlenecek olan 20. Isitme Engelliler Kis Olimpiyatlari (Deaflympics) hakkinda bilgi paylasiminda bulunmak ve görüsmeler yapmak üzere Atatürk Üniversitesine gelen Türkiye Isitme Engeliler Federasyon Baskani Kerim Vural, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomakli’yi ziyaret etti.

TIESF Baskani Kerim Vural'dan Rektör Çomakli'ya Ziyaret
Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleriyle birlikte Rektör Çomakli ile bir araya gelen Vural’a Erzurum Gençlik ve Spor Il Müdürü Birdal Öztürk eslik etti.

20. Isitme Engelliler Kis Olimpiyatlari hakkinda Rektör Çomakli’ya bilgi veren Federasyon Baskani Vural, sporcularin olimpiyatlarda alp disiplini, snowboard, kayakli kosu, buz hokeyi, curling, futsal ve satranç branslarinda yarisacaklarini söyledi.

40 ülkeden yaklasik bin sporcunun Erzurum’a gelecegini aktaran Vural, bu organizasyonu Erzurum gibi kis sporlarinin merkezi olan bir sehirde yapmanin önemine deginerek, Rektör Çomakli’dan destek beklediklerini aktardi. Sporun ve sporcunun daima destekçisi bir kurum olan Atatürk Üniversitesinin, Kis Sporlari alaninda Türkiye’de rakipsiz bir üniversite oldugunu vurgulayan Rektör Çomakli, sadece üniversiteye degil, bölgeye de hizmet verebilecek bir spor alt yapisina sahip olduklarini dile getirdi. 20. Isitme Engelliler Kis Olimpiyatlarina da gereken destegi vereceklerini belirten Rektör Çomakli, Erzurum’un bu organizasyondan alninin akiyla çikabilmesi için ellerinden geleni yapacaklarini söyledi.

Kaynak: İHA