Gazze'ye Kurulacak Sahra Hastaneleri Samsun'dan Yola Çikti

Içerisinde tibbi malzeme ve cihazlarin bulundugu 3 adet konteyner seklinde sahra hastanesi, Filistin’e ulastirilmak üzere Samsun’dan yola çikti.

Gazze'ye Kurulacak Sahra Hastaneleri Samsun'dan Yola Çikti
Saglik Bakanligi tarafindan Gazze’ye yönelik sürdürülen saglik yardim çalismalari kapsaminda Samsun Il Saglik Müdürlügü UMKE envanterinde bulunan ‘sahra hastanesi’ ve tibbi yardim malzemesi Saglik Bakanligi tarafindan belirlenen noktada Filistin vatandaslarina hizmet sunmak üzere Samsun’dan gönderildi. Sahra hastaneleri Gazze ile Misir arasindaki Refah Sinir Kapisi’ndan geçerek Filistin’e ulasacak. Konteynerlerin içerisinde bir hastanede bulunan neredeyse tüm malzemeler yer aliyor.

"Her türlü göreve haziriz"

Gönderilen saglik yardimi ve yürütülen çalisma hakkinda bilgi veren Il Saglik Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras, “Gazze’de maalesef bir insanlik drami yasanmaktadir. Bombalar altinda hayatta kalma mücadelesi veren kardeslerimiz, her geçen gün azalan saglik imkanlariyla daha zor günlere ilerlemektedir. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan tarafindan sürdürülen baris ve yardim çabalari kapsaminda, Saglik Bakanligimiz koordinasyonunda Gazze’ye yönelik saglik yardimi çalismalari devam etmektedir. Bu yardim çalismalari kapsaminda biz de bakanligimizin talimatiyla Samsun Il Saglik Müdürlügü UMKE envanterinde bulunan ‘sahra hastanemizi’ ve gerekli tibbi malzeme ve ekipmanlari, Bakanligimiz ve Büyüksehir Belediyemizin araçlariyla bölgeye ulastirmak üzere yola çikariyoruz. Samsun UMKE olarak geçtigimiz yillarda çesitli afetler ve askeri operasyon bölgesi görevlerinde sartlar ne kadar zorlu olursa olsun 290 gönüllümüzle yer aldik ve yardim ihtiyaci olanlarin yaninda olduk. Bu noktada da Samsun Il Saglik Müdürlügü bünyesinde yer alan tüm saglik çalisanlarimizla her zaman Filistin’deki kardeslerimizin yaninda oldugumuzu ve Saglik Bakanligimiz tarafindan bu anlamda verilecek her türlü göreve hazir oldugumuzu belirtmek isterim” dedi.

50 yatak kapasiteli sahra hastanesinde acil servis ünitesi, laboratuvar ve görüntüleme ünitesi, cerrahi operasyonlarin gerçeklestirilebilecegi ameliyathane, ilk yardim odalari, yogun bakim üniteleri, dogum ünitesi, röntgen cihazlari ve çesitli tibbi malzemeler bulunuyor.
Kaynak: İHA