Efeler'in Film Festivali Devam Ediyor

Efeler Belediye Baskani Mehmet Fatih Atay’in, ilçenin kültürel mirasina katki sunmak ve sanatsal potansiyelini ileriye tasimak amaciyla düzenledigi Altan Erkekli Film Günleri, Milli Yas nedeniyle verilen aranin ardindan tekrar basladi.

Efeler'in Film Festivali Devam Ediyor


Israil’in, Filistin’deki El-Ehli Baptist Hastanesi’ne yaptigi saldiri ile yüzlerce sivilin hayatini kaybetmesinin ardindan Cumhurbaskanligi Kararnamesi uyarinca Türkiye’de 3 günlük milli yas ilan edilmis, Efeler’in ilk film festivali olan Altan Erkekli Film Günleri de, Efeler Belediyesi tarafindan ertelenmisti. Milli yasin sona ermesi ile festival filmleri tekrar gösterime girdi.

23 Ekim Pazartesi günü 2 film Efelerli sinemaseverle bulustu. Saat 14.00’te yönetmen koltugunda Mahmut Kaptan’in oturdugu, usta oyuncu Altan Erkekli ile Yalçin Hafizoglu ve Ilay Erkök’ün rol aldigi ’Babasinin Kizi’ filmi gösterime girdi. Saat 16.00’da ise çekimleri Efeler’de tamamlanan; senaristligini, yapimciligini ve yönetmenligini tiyatro ve sinema oyuncusu Veysel Diker’in üstlendigi, oyuncu kadrosunda usta isimler; Altan Erkekli, Aysenil Samlioglu, Fulden Akyürek, Berrin Arisoy, Hülya Sen ile Efeler Belediyesi Sehir Tiyatrosu oyunculari ve yerel halktan isimlerin yer aldigi ’Efelerin Efesi’ filmi yayinlandi.

Forum Aydin AVM’deki sinema salonlarinda beyaz perdeye yansitilan filmlere ilgi yogun oldu. Izleyiciler arasinda özel konuklar da vardi. Otizmli bireyler ile aileleri ve Özel Gereksinimli Bireyler Platformu üyeleri filmleri keyifle izledi.

Kentin ilk film festivali olma özelligi tasiyan Altan Erkekli Film Günleri 24 Ekim Sali günü final yapacak. Festivale katilmak isteyenler, ücretsiz biletleri Milli Aydin Bankasi Kültür Merkezi ve Efeler Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Müdürlügü’nden temin edebilecek.
Kaynak: İHA