Depremzede Cumhuriyet Çocuklari, Düzenlenen Etkinlikte Doyasiya Eglendi

HATAY – Hatay’da Cumhuriyet’in 100. yili dolayisiyla organize edilen "100. Yil Sofrasi" etkinliginde depremzede çocuklar doyasiya eglendi.

Depremzede Cumhuriyet Çocuklari, Düzenlenen Etkinlikte Doyasiya Eglendi
Kahramanmaras merkezli depremlerde agir hasar alan Hatay’da depremin yaralari sariliyor. Polimeks Holding, Belen ilçesinde bulunan "Basketbol Köyü"nde Cumhuriyet’in 100. yilina özel depremzede çocuklar için bir kutlama gerçeklestirdi. Depremzede 350 vatandasin yasadigi ve 100 konteynerin bulundugu geçici yasam merkezinde; etkinlige çok sayida çocuk ve ailesi katildi.

Çesitli gösteriler ile baslayan etkinlik, çocuklar ve ailelerine yemek servisiyle devam etti. Polimeks Holding bünyesindeki Tasigo Eskisehir’den Cengiz sef, Alavya’dan Hüseyin sef ve Erra Art Farm’dan Fatih sef Basketbol Köyü’nde bulusarak kent sakinlerine yöresel lezzetler sundu. Yöresel lezzetlerin servisinin ardindan etkinlik çocuklara; pamuk seker, misir, macun, patlamis misir ve içecek ikram edilmesiyle sona erdi. Etkinlikte çocuklar doyasiya eglendi ve ikramlarin tadini çikarttilar.

Belen Kaymakami Mahmut Sami Yilmaz, depremin ardindan çocuklarin psikolojisinin onarilmasi için bu tür etkinliklerin önemli olduguna dikkat çekerek, "Burada katilimin çok yüksek oldugunu görüyoruz. Çocuklarimizin çok sevindigini görüyoruz. Bu sunu gösteriyor, deprem sonrasi büyük hasar alan bu kentte çocuklarimizin psikolojisinin düzelmesi ve yeniden onarilmasi için böyle etkinliklere çok ihtiyaç var. Bu etkinligi 100. yilda anlamli bir hale getirenlere tesekkür ediyorum" ifadelerini kullandi.

Polimeks Holding Genel Müdür Yardimcisi Hüseyin Aykanat da etkinlikte çocuklarin sevinçli olmasinin kendilerini mutlu ettigini ifade ederek, "Bugün Cumhuriyetimizin 100. yili dolayisiyla burada depremzede vatandaslarimizla bütünleserek bayrami kutlamak istedik. Vatandaslarin katilimi çok iyi, çok mutluyuz. Çocuklar sevinçli, halkimiz çok güzel. Daha nice yüzyillari sevgili Atatürk’ümüzün dogrulari ile yasayacagimiza inancimiz tamdir. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdigi yol dogrultusunda 100. yilina giren Cumhuriyetimiz hepimize kutlu olsun" dedi.

Depremzede Tugba Köken, etkinligin evlatlari için güzel bir eglence oldugunu söyleyerek, "Bu etkinligi güzel buldum. Çocuklara bir eglence oldu. Seviniyor çocuklarimiz, mutluyuz" diye konustu.

Konteyner kentte yasayan depremzede Tansu Günal ise çocuklarinin doyasiya eglendiklerini dile getirerek, "Çok begendik, etkinlikten memnun kaldik. Tesekkür ederiz herkese. Çocuklarimiz doyasiya egleniyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA