Baskentliler Sonbaharin Tadini Lodumlu Çevre Alani'nda Çikariyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi tarafindan hizmete kazandirilan Lodumlu Çevre Alani, baskentlilerden yogun ilgi görüyor.

Baskentliler Sonbaharin Tadini Lodumlu Çevre Alani'nda Çikariyor
"Yesilin Baskenti" sloganiyla çalismalarini sürdüren Ankara Büyüksehir Belediyesi’nin baskente kazandirdigi yesil alanlar yogun ilgi görüyor. Çankaya ilçesi Lodumlu Mahallesi’nde 15 Ekim tarihinde açilisi gerçeklestirilen Lodumlu Çevre Alani, hafta sonunu ailesiyle, çocuklariyla birlikte aktivitelerle geçirmek isteyen vatandaslara ev sahipligi yapiyor. 130 bin metrekarelik alana sahip Lodumlu Çevre Alani, açildigi günden beri 7’den 70’e her yastan vatandastan yogun ilgi görüyor. Sonbaharin ve sicak havanin tadini çikaran ebeveynler ile çocuk oyun alanlarini kullanan ve bisiklet parkurunda paten ile scooter süren minikler hafta sonu doyasiya eglendi. Devasa alanin konut yerine yesil alan olarak degerlendirilmesinden ve nefes alinacak bir yer haline dönüstürülmesinden dolayi Ankara Büyüksehir Belediyesine tesekkür eden vatandaslar, memnuniyetlerini dile getirdi.

Sema Özcan adli vatandas, “Bu parka bugün ilk defa geldik. Çok keyifli ve parkurlar çok güzel. Gerçekten çok tesekkür ederiz. Parkurlarda gezerken çok dogal ve Avrupai bir hava veriyor. Ilginç geldi bize bu kadar güzel ve kapsamli bir park olusturulmasi” dedi.

Vatandaslardan Hüseyin Kiran ise, dinlenmek için bire bir yapilmis bir çevre alani oldugunu belirterek, “Gayet güzel bir hizmet, Mansur Bey’e tesekkür ederiz. Binalardan nefes alamiyorduk artik. Zamaninda bayagi yanlis uygulamalar yapildi. Yesil alan olarak bu alanin kazandirilmasi gayet iyi oldu” diye konustu.

Kaynak: İHA