Baskan Seçer Açiklamasi 'Mersin Adeta Küçük Bir Türkiye'

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, ‘Muhtarlar Günü’ dolayisiyla 4 merkez ilçenin muhtarlari ile bir araya geldi.

Baskan Seçer Açiklamasi 'Mersin Adeta Küçük Bir Türkiye'
Bir otelde düzenlenen programa, İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, bürokratlar, daire baskanlari ve muhtarlar katildi.

Programda konusan Baskan Vahap Seçer, muhtarlarin yasadiklari sorunlar karsisinda, yerelden çözümü noktasinda belediyelerin de yapacaklari katkilar olduguna deginerek, "Bu konularda belediyeler mevzuata uygun katkilari yapar, hatta bazilari zorlar, mevzuata uydurur" dedi.

Seçer, 4 merkez ilçede toplam 204 muhtar bulundugunu ve bunlardan 18’inin kadin muhtar oldugunu belirterek, önlerindeki seçimlerde bu sayinin artmasini temenni etti. Muhtarlara ’Teksin’ uygulamasini kullanmalarini öneren Seçer, “Hangi ilçe, belde ve mahallenin vatandaslari hangi konuda muzdarip ve sikayetçiyse hepsini biliyorum. Bu kadar iyi bir mekanizma. Sizin de menfaatiniz icabi, hizmetlerin daha hizli ve efektif olmasi için bunu harfiyen kullanmanizi arzu ederim” diye konustu.

Büyüksehir belediyesini yönetirken seffaf davrandiklarini ve bütçenin durumunu halkla paylastiklarini, yapilan her isi ve projeyi en ince ayrintisina kadar düsünüp yaptiklarini kaydeden Seçer, “Hiçbir seyi tesadüf yapmadik. Hiçbir seyi aksam karar verip sabah uyanip yapmadik. 2022’de bütçe gerçeklesme oranimiz yüzde 93. Ortaya koydugumuz her 100 liralik sözün 93 liralik kismini gerçeklestirmisiz. Bu belediyede mali disiplinin zirvede oldugunu gösteren bir rakamdir” ifadelerini kullandi.

"İçel adeta küçük bir Türkiye"

İçel’in adeta küçük bir Türkiye oldugunu ve her kesimden insani bünyesinde barindirdigini ifade eden Seçer, büyüksehir belediye baskani olarak bu hassasiyet ile kenti yönettigini kaydetti.

Seçer, “Büyüksehir yönetimi ciddiyet ister. Ben Mezitli’ye de Yenisehir’e de diger ilçelere de rahat giderim. Size bugüne kadar oy vermemis, oy vermeyi düsünmemis yerlere gidiyorsaniz, oraya hizmet götürüyorsaniz, gittiginiz zaman 7’den 70’e saygiyla, sevgiyle karsilaniyorsaniz iste o zaman belediye baskanligi yapiyorsunuz derim” seklinde konustu.

Seçer, bölgelerin ihtiyacina göre asfalt döküldügünü ya da sathi kaplama yapildigini vurgulayarak, “Burada 4 ilçenin muhtarlari var. 4 ilçeye asfalt 1 milyon 118 bin ton. Yani toplam 1 milyon 665 bin ton asfaltin önemli bir kismi bu 4 merkeze ayrilmis. Çünkü nüfusun yüzde 65’i merkezde yasiyor. Nereye ne ihtiyaç varsa ona göre yatirim programina alindi” dedi.

İçel’in, Türkiye’de en çok vergi ödeyen kentlerden birisi olmasina karsin çok sayida geliri düsük vatandasa da ev sahipligi yaptigina dikkat çeken Seçer, “Biz Türkiye’de sosyal politikalar konusunda adindan bahsettiren bir belediyeyiz. Günes balçikla sivanmaz. Biz zengin bir memleketiz, Türkiye’nin en çok vergisini ödüyoruz ama gelir durumu düsük çok sayida vatandasimiz var” diye konustu.

Mahalle Mutfaklari, ’1 ekmek 1 çorba’ ve gida yardim kolisi gibi sosyal projeler hakkinda da muhtarlara bilgi veren Seçer, “Zengin için çorbanin önemi olmayabilir ama aksam aç yatan kisi için bir tas çorbanin önemi vardir. Mahallelerinize tarihinde olmadigi kadar gida kolisi geldi. 4-5 yilda belediyeler 120 bin koliyi dagitirken biz sadece pandemide yaklasik 140 bin koli dagittik. Bir yilda bir büyüksehir belediyesinin dagittigini, depremde depremzedelerin misafir kaldigi evine kadar gönderdik. Biz herkesle dertlendik” ifadelerini kullandi.

MESKI’nin çalismalari hakkinda da bilgi veren Seçer, sözlerine söyle devam etti: "Yakinda Mezitli’nin içmesuyu sebekesinin yapimina basliyoruz. Mezitli’nin her bölgesi altyapi, içmesuyu anlaminda problemli, tamamen degistirilmesi lazim. Hatta biz o bölgelere yol hizmetlerinde geri kalmak zorunda kaldik. Bugün yapacagiz, yarin içmesuyu sebekesi için tekrar bozacagiz. ‘Bir kamu kaynagi israfi’ deyip sadece çok zorunlu oldugumuz yerlerde yol çalismasi yaptik. Yine bu bölgede Akdeniz’de Homurlu’nun kanalizasyon sorunu büyük. Akdeniz ilçesi, Akdeniz Mahallesi ve Homurlu. Onun da 7 milyon avroluk kredisini tamamladik. Tömük’te de yapacagimiz çalismalar ile bu hizmetler bizim altyapimizi çok daha iyi noktalara getirecek. Biz elimizin degdigi her yere imkanlarimiz ve bütçemiz dahilinde yatirimlari yapiyoruz. Her bölgede, ilçede, mahallede olaylara, sorunlara mümkün oldugunca süratle müdahale etmeye çalisan bir sular idaresi yapimiz var.”

Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan ise muhtarlarin ‘Muhtarlar Günü’nü kutlayarak, “Muhtar arkadaslarimizla belediyelerin birlikte çalismasi büyük bir güçtür. Biz bunu sagladik. Mezitli Belediyesi olarak 40 mahalle muhtarimiz, Muhtarlar Dernegi Baskanimiz ve aileleriyle birlikte bir aile olduk” seklinde konustu.

Kaynak: İHA