Is Sahibi Olmak Isteyen Kadinlar, Asçilik Kursunda Ter Döküyor

Elazig’da hem bos zamanlarini degerlendirmek hem de is sahibi olmak isteyen kadinlar, asçilik kurslarinda ter döküyor.

Is Sahibi Olmak Isteyen Kadinlar, Asçilik Kursunda Ter Döküyor


Elazig’da kendi is yerini açmak veya baska bir yerde ise girerek aile ekonomilerine katki saglamak isteyen kadinlar, Halk Egitim Merkezi Müdürlügü bünyesinde açilan asçilik kurslarinda ter döküyor. Bu çerçevede devam eden 6 kursta 120 kadin egitim görüyor. Türk mutfagindan dünya mutfagina birçok alanda egitim alan kadinlar, ayni zamanda bos zamanlarini da degerlendirmis oluyor. Buradan alacaklari belgeler ile hayallerini gerçeklestirmek isteye kadinlar büyük bir azim ile çalisiyor.

Kurs hakkinda bilgi veren Usta Ögretici Esin Aydemir , “Suan asçi yardimcisi kursu var. Bu kursumuz da 50’ye yakin ögrencimiz var. Genelde sosyallesmek için geliyorlar. Bazilari ustalik belgesi alip is yeri açmak ve ise girmek için geliyor. Asçilik kursu büyük ilgi görüyor. Modülümüz ne ise ona göre devam ediyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Nese Çelik,” Ben ilahiyat fakültesi mezunuyum. Atama puani çok yüksek oldu ve ben atanamadim. Bende asçilik sertifikasi almak için kursa geldim. Ondan sonra kendi is yerimi açmak istiyorum. Kurs güzel gidiyor. Dünya ve Türk mutfagi ögreniyoruz” diye konustu.

Ileride bir is yeri açmak için kursa gittigini aktaran Gülsan Yüngül, “Ayni zamanda sosyallesiyoruz. Ortam çok güzel. Iyi ki böyle bir imkani bize sunmuslar. Bazen evde bos bos oturuyorduk. En azindan burada bir seyler ögreniyoruz. Ailemize ve misafirlerimize sunum yapiyoruz. Daha güzel bir verim almak için böyle bir yer çok iyi oldu” seklinde konustu.

Sosyallesmek için kursa geldigini dile getiren Emine Özoglu, “Ev hanimiyim. Bir degisikli ve sosyallesmek için kursa katildim. Kendimi yemek konusunda gelistirmek istiyorum. Ben sunumlari çok seviyorum ve degisik sunumlar yapmak istiyorum. En azindan çocuklarin ve evin disinda kendim için ilk defa bir sey yapiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA