Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan Açiklamasi 'Türkiye Öncülügünde Islam Alemi Derhal Harekete Geçmelidir'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, "Tüm Islam alemi Türkiye’nin öncülügünde derhal harekete geçmeye mecburdur. Bu insani ve imani bir zorunluluktur. Aksi taktirde bu mazlumlarin ahindan dünyada ve ahirette kurtulamayiz” dedi.

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani ve Istanbul Milletvekili Fatih Erbakan, TBMM Genel Kurulu’nda gündem disi söz alarak Israil’in Gazze’deki hastane katliamina sert tepki gösterdi. Erbakan, “Yeniden Refah Partisi olarak bu tablo karsisinda artik yeter diyoruz. Incirlik ve Kürecik üsleri kapatilsin, Islam ülkeleri zulme destek olan ABD ve Batili ülkelere petrol ve dogalgaz satisini durdursun. Tüm Islam alemi Türkiye’nin öncülügünde derhal harekete geçmeye mecburdur. Bu insani ve imani bir zorunluluktur. Aksi taktirde bu mazlumlarin ahindan dünyada ve ahirette kurtulamayiz” çagrisinda bulundu.

Siyonist teröre dur denmek isteniyorsa mutlaka fiili adimlar atilmasi gerektiginin belirten Erbakan, sunlari kaydetti:

“Bu dogrultuda Israil’deki büyükelçimiz acilen geri çagrilmali, Ankara’daki Israil Büyükelçisi derhal sinir disi edilerek istenmeyen adam ilan edilmeli, bu zulme açikça destek veren ABD’nin Incirlik Üssü acilen kapatilmalidir. Özellikle Israil’i füze saldirilarina karsi korumak üzere Malatya’da kurulan Kürecik Füze Radar Sistemi bir an önce kapatilmali, petrol basta olmak üzere bütün stratejik maddelerin ABD ve Israil’e satisinin bütün Müslüman ülkeler tarafindan derhal durdurulmali, Müslüman ülkelerin hava sahalari, kara sulari ve limanlari ABD ve Israil’e kapatilmali, Amerikan ve Israil firmalarinin Müslüman ülkelerde devletle yapmis oldugu kontratlarin acilen iptal edilmesi gerekir. Türkiye öncülügünde Amerikan ve Israil mallarinin boykot edilmesi konusunda ortak karar alinmasi, Putin için tutuklama karari çikaran uluslararasi toplumun benzer sekilde Netanyahu için de bir tutuklama karari çikarmasi ve Adalet Divani’nda yargilanmasi için gerekli girisimlerin yapilmasi, ABD’nin bütün Müslüman ülkelerdeki üslerinin kapatilmasi gereklidir.”

“Israil ordusunda görev yapan Türk vatandaslari da yargilanmali”

Erbakan, Israil ordusunda görev yapan ve hem Türkiye Cumhuriyeti hem de Israil vatandasi olan askerlerin tespit edilerek, insanliga karsi suç islemekten Türkiye’de yargilanmasi gerektigini söyledi.

Kaynak: İHA