Vatandaslarin Madeni Para Kuyrugu

Eskisehir’de vatandaslar, erken saatlerde geldikleri Merkez Bankasi önünde metrelerce madeni para kuyrugu olusturdu.

Vatandaslarin Madeni Para Kuyrugu
Odunpazari ilçesi, Arifiye Mahallesi Müftülük Sokak’ta bulunan Merkez Bankasi subesinin önünde son günlerde sira disi bir yogunluk yasaniyor. Vatandaslar, özellikle son üç günde bu yogunlugun arttigini, sebebin ise piyasada madeni para yetersizligi oldugunu belirtti.

Vatandaslar, uzun kuyruklar olusturarak madeni para alabilmek için beklemeye basladi.

Ancak bazi vatandaslar, sira kendilerine geldiginde banka personelinin madeni paranin bittigini söyledigini ifade etti.

Ekim ayinin sonlarina yaklasirken havalarin da sogumaya baslamasiyla birlikte, disarida uzun süre beklemenin zor oldugundan sikayet eden vatandaslar, yetkililerden çözüm beklediklerini ifade etti.

Eskisehir’de market isletmecisi olan Mert Sari, ürünlerin küsuratli oldugundan dolayi madeni para ihtiyaçlarinin oldugunu ifade ederek “Üç gündür gidip gelip sira bekliyorum. Sabahin erken saatlerinde geliyorum. Havalarda iyice sogudu kis kapida ayni sorunu sürekli yasayacak miyiz? Onu da bilmiyoruz. Buna bir çözüm bulunmasi gerek diye düsünüyorum. Ülkede genel bir madeni para krizi var, bulamiyoruz. Ürünler küsuratli oldugundan dolayi ekmek olsun su olsun genel market alis verislerinde kasalarda ihtiyacimiz oluyor. Madeni para krizi oldugu için sirada bekliyoruz. Ihtiyacimizi karsilamak için madeni para bekliyoruz. Yetkililerden çözüm bekliyoruz. Ya ürünlerin fiyati tam olsun yani küsurat olmayacak ya da madeni para krizine çözüm olsunlar” dedi.

Kaynak: İHA