PAÜ Hastanesi'nde PET-BT Cihazi Hizmete Girdi

Pamukkale Üniversitesi Saglik Arastirma ve Uygulama Hastanesi Nükleer Tip Anabilim Dali PET-BT ünitesinde hizmet veren PET-BT cihazi yenilenerek hizmete basladi.

PAÜ Hastanesi'nde PET-BT Cihazi Hizmete Girdi


Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde geçtigimiz günlerde yenilenmesi için kisa bir süre hizmete kapatilan Saglik Arastirma ve Uygulama Hastanesi Nükleer Tip Anabilim Dali PET - BT ünitesinde hizmet veren PET - BT yenilenerek tekrardan vatandaslara hizmet vermeye basladi.

Nükleer Tip AD. Ögretim Üyesi Doç. Dr. Tarik Sengöz yeni cihaz için yaptigi açiklamalarda, “Özellikle kanser hastalarinin tani ve tedavi takibi için kullanilan görüntüleme cihazi olan pozitron emisyon tomografi cihazlari bu alanda en faydali Nükleer Tip cihazidir. Yeni kurulan PET/BT alaninda en iyi cihazlardandir. Yaklasik 2 milyon Euro maliyetle kurulan bu cihaz için Üniversitemize yatirim yapan Bianco Firmasina tesekkür ederiz” dedi.



Eskiye göre yüzde 50 daha kisa sürede islem yapilacak

Açiklamalarini sürdüren Doç. Dr. Tarik Sengöz, günlük ortalama 50 hastaya kadar bakilabilecegini dile getirdi. Dr. Sengöz, “PET/BT cihazi 5 adet kristal halkasi içermesi ve Q Clear özelligi ile 3 mm’ye kadar yüksek nitelikli PET görüntüleri vermektedir. Yeni cihazla hastalarimiza eskisinin yarisi kadar radyoaktivite vererek öncekine göre yüzde 50 daha kisa sürede çekim yapilmaktadir. Bu sayede hastalarimizin alacagi radyasyon dozu yari yariya azalirken, kisalan çekim zamani ile günlük 50 hastaya kadar F-18 FDG PET/BT çekimi yapilabilecektir. Üniversite hastanemiz ilimizde prostat kanserli hastalarda uygulanan Galyum-68 PSMA görüntülemesi ve Lutesyum-177 PSMA tedavisi yapabilen tek merkez olup bu yeni cihazla hem Galyum-68 PSMA görüntüleme (günlük 8 hasta) hem de Lutesyum-177 PSMA kapasitesi 4 kat artmistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA