Kusadasi'nda Gemi Seferleri Devam Ediyor

Kusadasi Ticaret Odasi Baskan Yardimcisi Seydi Yikilmaz, turistik sezonun sona ermesine ragmen sehirdeki turizmin yogun bir sekilde devam ettigini belirtti. Ayrica, gemi seferlerinin Ocak ayina kadar devam edecek olmasinin esnaf için olumlu bir gelisme oldugunu vurguladi.

Kusadasi'nda Gemi Seferleri Devam Ediyor


Yikilmaz, Kusadasi’nin turizm sezonunu uzattigini ve Ocak ayina kadar gemi seferlerinin devam edecegini açikladi.

Bu, özellikle turistik isletmeler ve yerel esnaf için olumlu bir haber olarak karsilandi. Kusadasi’ndaki yerel esnaf için gemi seferlerinin uzatilmasi, is hacminin artmasini ve ekonomik kazançlarin yükselmesini saglayacak. Bu gelisme, esnaf açisindan büyük bir memnuniyet kaynagi oldu.

Kusadasi Otelciler ve Yatirimcilar Dernegi (KODER) Baskan Yardimcisi Serdar Köroglu, pandemi sonrasi yüzde 5 civarinda düsüs yasandigini söyledi.

Köroglu geçen sene pandemi sonrasi turizm normale dönmüstü bu sene daha fazla artis beklerken deprem ve seçim sebebiyle yüzde 5 civarinda doluluklarda geçen seneye göre düsüs oldu. Ayrica, Israil ile yapilan kültür turlarinda iptaller yasandigini ve bazi turistlerin Türkiye’ye yöneldigini söyledi.

Köroglu, özellikle Amerika, Almanya ve Ingiltere gibi ülkelerden gelen yasli, kültür turu amaçli turistlerin iptallerine ragmen turizm sezonunun iyi gittigini ve Avrupa pazarinda taleplerde artis oldugunu ifade etti.

Kusadasi’nin turizm sezonunun uzunlugu nedeniyle diger bölgelere göre avantajli oldugunu belirten Köroglu, Nisan ayindan Kasim ayina kadar turizme hizmet verdiklerini ve taleplerin arttigini söyledi.

Türkiye genelinde benzer egilimlerin yasandigini belirten Köroglu, turizm sektörünün pandemi sonrasi olumlu bir ivme yakaladigini vurguladi.
Kaynak: İHA