Kastamonu Üniversitesi Ile TÜRKSMD Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi

Kastamonu Üniversitesi ile TÜRKSMD arasinda Patent Degerleme ve Ticarilestirme Konusunda Isbirligi protokolü imzalandi.

Kastamonu Üniversitesi Ile TÜRKSMD Arasinda Isbirligi Protokolü Imzalandi
Kastamonu Üniversitesi ile Türk Sinai Mülkiyet Degerleme Mühendislik ve Danismanlik Hizmetleri A.S. (TÜRKSMD) arasinda is birligi protokolü imzalandi. Ankara’da gerçeklesen imza törenine, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal ile birlikte Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Ömer Küçük ve Prof. Dr. Kasim Yenigün ile TÜRKSMD Genel Müdürü Sacide Kasapoglu ve Türk Patent ve Marka Kurumu Baskani Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak katildi.

Imzalanan protokol çerçevesinde TÜRKSMD ve Kastamonu Üniversite arasinda sinai mülkiyet haklari arasinda is birligini gelistirmek ve bu çerçevede gerçeklestirilmesi planlanan faaliyetlere iliskin esaslar ve sartlar belirlendi. Protokol çerçevesinde iki kurum arasinda basta fikri ve sinai mülkiyet portföyünün degerlemesi ve ticarilestirilmesi için degerleme yapma bu alanda ihtiyaç duyulan danismanlik ve raporlama hizmetlerini sunma, patent gelistirme potansiyelini arttirma, tanitim için gerekli egitim verilmesi, is birligi gelistirilecek konularda ortak çalistaylar, webinarlar, toplantilar ve diger sanal ortamda/fiziki etkinlikler konularinda isbirligi anlasmasi yapildi.

“Patentlerin ticari ve ekonomik degeri de ortaya çikacak”

Protokol hakkinda bilgi veren Kastamonu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, yeni bir is birligini hayata geçirmenin mutlulugunu yasadiklarini ifade etti.

Fikri mülkiyet hakkinin önemine dikkat çeken Rektör Topal, protokol çerçevesinde patent basvurusu sayisini fazlalastirmayi ve patent alma sürecini profesyonel adimlarla hizlandirmayi istediklerini dile getirdi.

Rektör Topal, ayrica yapilacak patent degerlendirmesi ile patentlerin ticari ve ekonomik degerinin de ortaya çikacagini bunun da Kastamonu Üniversitesi ve ülke ekonomisine katki saglayacagini ifade ederek, verdikleri destek dolayisiyla TÜRKSMD yöneticilerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA