Çorum'da Filistin'e Destek Yürüyüsü

Israil’in Filistin’e düzenledigi saldirilarin ardindan Çorum’da bir araya gelen binlerce kisi Filistin için yürüyerek dua etti.

Çorum'da Filistin'e Destek Yürüyüsü
Israil’in Gazze Seridi’ndeki hastaneye düzenledigi saldirinin ardindan yüzlerce kisi hayatini kaybederken Çorumlularin Filistin’e destekleri sürüyor. Kentte sivil toplum kuruluslari ve siyasi partiler tarafindan olusturulan Çorum Filistin Platformu tarafindan “Büyük Filistin Yürüyüsü” düzenlendi.

Valilik önünden baslayan yürüyüse katilan binlerce kisi Israil’i lanetlerken Filistin’e destek verdi. Yürüyüs Hürriyet meydaninda Kur’an-i Kerim tilaveti ile yapilan duanin ardindan sona erdi.

Yürüyüsün ardindan bir basin açiklamasi yapan Filistin Platformu Sözcüsü Hüseyin Kir, Israil’in önceki gün ki alçakça ve insanlik disi saldirisiyla artik Filistin’e sadece isgalci olmadigini açikça gösterdigini, tüm dünyaya ve bütün insanliga meydan okudugunu söyledi.

Kir, “Siyonist Israil yalnizca mazlum Filistinlileri degil tüm insanligi tehdit eden habis bir ur gibidir. Insanligin vicdani olan kutsal beldelere saplanmis zehirli bir hançerdir” dedi.

Kaynak: İHA