Bitlis Bali, Seçkin Marketlerin Raflarinda Yerini Alacak

Bitlis Egitim ve Tanitma Vakfi (BETAV), üniversite ögrencilerine burs vermek için sattigi Bitlis balinin büyük marketlerdeki raflarda yerini alacagi belirtildi.

Bitlis Bali, Seçkin Marketlerin Raflarinda Yerini Alacak
Türkiye’nin seçkin maketlerinden birinin denetiminden geçen balin, ayni zamanda Fransa ve Ingiltere’deki marketlerde de satisa sunulmasi için gerekli girisimler baslatildi. BETAV, Bitlis’te kurmus olduklari bal dolum fabrikasiyla elde edilen gelirle üniversite ögrencilerine de burs veriyor. 36 sene önce Bitlisli is adamlari tarafindan egitim ve tanitima destek için kurulan BETAV, bugüne kadar toplamda 5 binin üzerinde üniversite ögrencisine burs verdi.

Vakif kuruculari, egitim düzeyini yükseltmenin en önemli mesele oldugu inanciyla öncelikli olarak egitim alma imkani olmayan, istekli ve yetenekli gençlere destek vermek, sehirde okullarin sayisini ve kalitesini iyilestirmek gayesiyle birlestiler. Vakif, egitimin yani sira Bitlis’in tarihî ve kültürel eserlerini ve degerlerini ülke içinde ve disinda tanitmayi da amaç edindigi gibi bu degerlerin ortaya çikarilmasi, korunmasi ve tanitilmasi için de öncülük yapiyor.

BETAV Istanbul Sube Baskani Hasan Dalkiran, Bitlis’teki aricilik ve balcilik tesislerinde Ihlas Haber Ajansi muhabirine açiklamalarda bulundu. Dalkiran, “Türkiye’nin büyük marketlerinden birinin denetlemesinden geçtik. Bütün ulusal rehberlerimizin yaptigi çalismalar sonucu aldigimiz referanslarla ve egitim düzeyindeki elamanlarimizin imtihana girmelerinden sonra Türkiye’nin bütün yerlesim yerlerindeki marketlerin raflarinda olacagiz. Ayni zamanda yerel zincirlerle de çalistik. Onlarla da basarili bir mesafe elde ettik. Bütün bu çabamiz, hevesimiz ve sevincimiz Bitlis balinin satisindan elde edecegimiz gelirle BETAV kurulusunun ögrencilerini okutacagiz. ‘Balinda Burs Var’ slogani ile yola çiktik, arkadaslarin basarilarinin devami bekliyoruz” dedi.

Fransa ve Ingiltere’nin istedigi laboratuvar sonuçlarini yolladiklarini ifade eden Dalkiran, “Uluslararasi çalismalarimiz var. Fransa ve Ingiltere anlasmalari için raporlarimizi ve onlarin istedigi laboratuvar sonuçlarini gönderdik. Onlardan da haber bekliyoruz. Insallah Bitlis balini Avrupa raflarinda da vatandaslarimiz görecek. Bir Nemrut Dagi, bir Süphan Dagi ve onun eteklerini düsünün. Floralarimizda ve oradaki çiçeklerden arilarimizin yaptigi ballari satiyoruz. Türkiye standartlarina göre 250 adet olan parametrelerin hepsini geçen bir balimiz var. Üniversitelerden testlerden geçtikten sonra üreticilerden aliyoruz” diye konustu.

Bitlis balinin cografi isaret almasi için gerekli katkida bulunduklarini ifade eden BETAV Istanbul Sube Baskani Hasan Dalkiran, “Bin 500’lü yillarda Osmanli arsivlerinde bulunan Bitlis bali ile ilgili belgeleri elde ettik. Cografi isaret olarak da Bitlis Sanayi ve Ticaret Odasinin (BTSO) baslattigi çalismaya katkida bulunduk. Yakinda cografi isaretimizi de aldiktan sonra artik markamizi dünya geneline sunacagiz” dedi.

Kaynak: İHA