Baskan Kaplan 'Muhtarlarimiz Demokratik Kültürümüzün Mihenk Tasidir'

Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, 19 Ekim ‘Muhtarlar Günü’ dolayisiyla bir mesaj yayinladi. Baskan Kaplan mesajinda; Yerel demokrasinin en eski örnegini temsil eden muhtarlarimiz, milletimizin eli, gözü ve kulagi konumundadir” dedi.

Baskan Kaplan 'Muhtarlarimiz Demokratik Kültürümüzün Mihenk Tasidir'


Baskan Kaplan, yayinladigi mesajda, vatandaslarin ihtiyaçlarinin ve beklentilerinin karsilanmasinda, sorunlarinin çözüme kavusturulmasinda kilit role sahip olan muhtarlarin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutladigini ifade ederek, “Muhtarlarimiz demokratik kültürümüzün gelisimi noktasinda birer mihenk tasi konumundadirlar. Devletimizin vatandaslarimiza ulasmasinda ve vatandaslarimizin da devletimize ulasmasinda her zaman en ön saflarda olan muhtarlarimiz, halkimizin kendi içlerinden biri olarak gördükleri, her türlü sorun, sikinti ve taleplerini rahatlikla ilettikleri temsilcileridir. Muhtarlarimiz, bulundugu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarini temsil etmekte ve halkimizla devlet kurumlari arasinda köprü vazifesi görmektedir. Bizlerde Koçarli’miz için durmaksizin çalisirken en yakin mesai arkadaslarimiz olan muhtarlarimizla her firsatta bir araya gelerek ilçemize katki saglamak için istisarelerde bulunuyoruz” dedi.



Vatandasin çaldigi ilk kapi olan muhtarlarin yerel yönetimlerin vazgeçilmez bir parçasi oldugunu da dikkat çeken Baskan Kaplan, “Eger hedefiniz vatandasa hizmetse muhtarla beraber çalisir ve hizmeti birlikte götürürsünüz. Biz de vatandasa hizmet noktasinda muhtarlarimizin taleplerine önem vererek mahallelerimizin sorunlarini birlikte çözmeye çalisiyoruz. Muhtarlarimiz vatandaslarimizla aramizda köprü görevini üstleniyorlar ve bu köprü görevini de 52 mahallemizde en iyi sekilde yerine getiriyorlar. Bu duygu ve düsünceler ile mahallelerinin her türlü ihtiyacini tespit edip vatandaslarimizin kamu ve yerel yönetimlerce gerçeklestirilen hizmetlerle bulusmasini saglayan mahalle muhtarlarimiza, ortaya koyduklari özverili hizmetlerinden ve basarili çalismalarindan dolayi tesekkür ediyor, öncelikle Koçarli’mizda bulunan 52 mahallemizde görev yapan, demokrasimizin temel tasi, vatandaslarimizin güzide temsilcisi ve hizmetkari muhtarlarimizin 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü tebrik ediyorum." dedi.

Kaynak: İHA