ABD Disisleri Bakanligindan Dünya Çapinda Uyari Açiklamasi 'Daha Dikkatli Olun'

ABD Disisleri Bakanligi, nadir görülen dünya çapinda bir uyari yayinlayarak, yurtdisindaki tüm ABD vatandaslarinin “daha dikkatli olmalarini” tavsiye etti.

ABD Disisleri Bakanligi, Israil ve Hamas çatismalari sonrasi Orta Dogu’da birçok ülkede protestolari patlak vermesi, ABD’nin diplomatik misyonlarinin hedef alinmasinin ardindan nadir görülen dünya çapinda bir uyari yayinladi. Bakanlik, yurtdisindaki tüm ABD vatandaslarinin “daha dikkatli olmalarini” tavsiye ederek, “Dünyanin çesitli yerlerinde artan gerilimler, ABD vatandaslarina ve çikarlarina yönelik terör saldirilari, gösteriler veya siddet eylemlerinin potansiyelindeki artis nedeniyle, Disisleri Bakanligi yurtdisindaki ABD vatandaslarina daha dikkatli olmalarini tavsiye ediyor” denildi.

Bakanlik, yurtdisindaki ABD vatandaslarina turistlerin ugrak yerlerinde dikkatli olmalarini, bilgi ve uyarilar almalari ve yurt disinda acil bir durumda yerlerinin bulunmasini kolaylastirmak için Akilli Gezgin Kayit Programina (STE ) kaydolmalarini ve Disisleri Bakanligi’ni sosyal medya hesaplarini takip etmelerini istedi.

ABD, Lübnan ve Israil’e yönelik seyahat uyarisi yayinlamisti

Bakanlik, Lübnan ve Israil’e yönelik seyahat uyarisini en üst seviyeye çikarmis ve kilit pozisyonlarda görev almayan personelin ve aile üyelerinin söz konusu ülkelerden ayrilmalarina izin vermisti.

Dünya çapinda uyari en son geçen sene yayinlanmisti

Bakanlik, en son Agustos 2022’de terör örgütü El Kaide lideri Ayman el-Zevahiri’nin öldürülmesinin ardindan dünya çapinda bir uyari yayinlamis, “El Kaide veya ona bagli terör örgütlerinin destekçilerinin ABD vatandaslarina, personeline ve tesislerine saldirmaya çalisabilecegi" uyarisinda bulunmustu.
Kaynak: İHA