88 Yasinda, 40 Yildir Muhtar

Kocaeli’nin Izmit ilçesinde 88 yasindaki 40 yillik muhtar Güngör Saner’e plaket verildi. Gelecek dönem aday olmayacagini söyleyen Saner, "Eskiden vatandasin nerede oturdugunu bilirdiniz simdi bilemiyorsunuz. Sistemler degisti. Vatandaslar eskiden nüfus müdürlügüne gittigi zaman muhtara mecburdu, simdi bu degisti" dedi.

88 Yasinda, 40 Yildir Muhtar
Tepecik Mahallesi’nin muhtarlik görevini yürüten Güngör Saner’e, mesleginin 40. yili dolayisiyla Izmit Kent Konseyi tarafindan Muhtarlar Günü’nde plaket takdim edildi. Gelecek dönemki seçimlerde aday olmayacak olan Güngör Saner’e, emeklilik pastasi da kesildi. 40 yillik muhtar Saner, "40 senedir bu görevi yapiyorum, yaptim. Insallah 31 Mart’ta bu is bitiyor. Yasim oldu 88. Bundan sonra artik bir yerde ’dur’ demek gerekiyor, yeter. Sol ayagimda protez var. Bu olmasaydi belki bir dönem daha yapabilirdim ancak fazla yürütmüyor" dedi.



"Simdi muhtarligin bir degeri kalmadi"

Muhtarlarin eskisi gibi çalismadigini söyleyen Saner, "Eskisi gibi çalisma yok. Bunlar bitti artik bence. Neden? Eskiden vatandasin nerede oturdugunu bilirdiniz simdi bilemiyorsunuz. Sistemler degisti. Eskiden vatandaslar nüfus müdürlügüne gittigi zaman muhtara mecburdu, simdi bu degisti. Aylik rapor aliyoruz, mahalleye gelip gidenler. Eskiden bu böyle degildi, çok degisti. Kötü oldu bu bence çünkü eskiden vatandas muhtarliga gelmekle mükellefti. Simdi muhtarligin bir degeri kalmadi" diye konustu.

Izmit Kent Konseyi Baskani Hüseyin Erol ise "Tepecik Mahalle Muhtarimiz Güngör Saner, 8 dönemden bu yana insan ömrünün yarisi kadar, 40 yil boyunca muhtarlik yapti. Izmit Kent konseyi olarak, benim de çocuklugumun geçtigi mahallede sevgili Güngör Saner agabeyimize Izmitliler ve Tepecik Mahallesi halki adina tesekkür etmek istedik" seklinde konustu.

Plaket takdim töreninde Izmit Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Askin, Kocaeli Muhtarlar Dernegi Baskani Derya Uluç ve Izmit Muhtarlar Dernegi Baskani Kadir Kizil da hazir bulundu.
Kaynak: İHA