Ayvacik Ve Gökçeada'daki Uyusturucu Operasyonlarinda 4 Süpheli Tutuklandi

Çanakkale Il Jandarma Komutanligi ekiplerince Ayvacik ve Gökçeada ilçelerinde düzenlenen uyusturucu operasyonlarinda gözaltina alinan 8 süpheliden 4’ü tutuklandi. 1 süpheli adli kontrol sartiyla, 3 süpheli ise savciliktaki ifadesinin ardindan serbest birakildi.

Ayvacik Ve Gökçeada'daki Uyusturucu Operasyonlarinda 4 Süpheli Tutuklandi
Çanakkale Il Jandarma Komutanligi ekiplerince uyusturucu veya uyarici madde imal ve ticareti yapanlara yönelik Ayvacik ve Gökçeada ilçelerinde operasyon düzenlendi.

Operasyonlarda 8 süpheli gözaltina alindi. Süphelilerin evlerinde, isyerlerinde ve araçlarinda yapilan aramalarda 560 gram esrar maddesi, 5 toz esrar maddesi, 2 hassas terazi, 2 kubar esrar ögütme aparati, 1 kök skunk maddesi, 3 uyusturucu madde kullanma aparati, iklimlendirme yöntemi ile yetistirilmis 12 kök kenevir bitkisi, 1 iklimlendirme çadiri, çok sayida iklimlendirme sistemi aparatlari (Vantilatör, yapay aydinlatma malzemesi, hava filtresi. isitici vb), 19 uyusturucu hap, 1 tarihi eser niteliginde obje, suçtan elde edildigi degerlendirilen 21 bin TL ele geçirildi.

Jandarmadaki islemlerinin ardindan süpheliler Gökçeada ve Ayvacik’ta adliyelere sevk edildi. Ayvacik’ta süpheliler Resat A. (54), Dogan Can Y. (32) ile Gökçeada’daki süphelilerden Mehmet Garip C. ve Firat Mazlum A. savciliktaki ifadelerinin ardindan çikarildiklari mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gökçeada’daki diger süphelilerden M.Z.C. adli kontrol sartiyla, A.A.B., C.D. ve A.Ç. ise savciliktaki ifadelerinin ardindan serbest birakildi.
Kaynak: İHA