Artvin´De Israil´In Gazze´Deki Hastaneye Saldirisi Protesto Edildi

Artvin’de, Israil’in abluka altindaki Gazze’de el-Ehli Baptist Hastanesi’ni bombalamasinin ardindan, Memur Sen üyeleri siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklari ile Halitpasa Meydani’nda toplandi.

Artvin´De Israil´In Gazze´Deki Hastaneye Saldirisi Protesto Edildi
Hastanenin bombalanmasina tepki gösteren katilimcilar, "Katil Israil Filistin’den defol, Zalime karsi omuz omuza" slogani atarken zaman zaman tekbir de getirdi.

Sivil toplum kuruluslari temsilcileri, yaptiklari konusmalarda Israil’e tepki göstererek, bu zulmün bir an önce sona ermesini istedi.

Memur Sen Artvin Il Baskani Ibrahim Ince, yapilan zulüm karsisinda sessiz duramadiklarini belirterek meydanlarda oldugunu söyledi.

Ince; “Dünyada büyük Israil’i kurmak için bölgede büyük bir savas baslatmak için hedeflemektedirler. Irak yok edildi. Suriye yok edildi. Hedefte Türkiye’ye var ama güçleri yetmeyecek. Cumhurbaskanimizin liderliginde Türk milletinin öncülügünde bu zulme dur diyecegiz. Zalime hesabini soracagiz” dedi.

Latif Yilmaztürk ise uyuyan, tepki göstermeyen Müslümanlara seslenerek Israil zalimliklerine Müslümanlar uyudukça devam edecegini söyledi.

Yilmaztürk, Israil ve Amerika’nin ürünlerini boykot edilmesi çagrisinda bulundu.

Katilimcilar, okunan Fetih süresi ve yapilan duanin ardindan dagildi.
Kaynak: İHA